Selçuklu son periyotta kazandı

Selçuklu Belediyespor ilk 3 periyodunu kötü oynadığı maçta Bakırköy Basket’i 4 çeyrekteki geri dönüşü ile 75-73 yendi

Selçuklu Belediyespor maçın ilk periyoduna iyi başladı. İlk dakikalarda farkı açan mavi-beyazlı ekip daha sonra rakibin atışlarına engel olamadı ve son beş dakikaya 10-10 beraberlikle girildi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında iki takımda başa baş bir mücadele ortaya koydu. Daniels'ın 3 sayılık basketi ile 20. Sayısına ulaşan Selçuklu Belediyespor rakip Bakırköy'ün basketlerine engel olmayınca son dakika ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi 20-19. İki ekibin dış atışlarda başarısızlığı sonunda ilk periyot 22-21 Selçuklu Belediyespor'un üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota konuk ekip basketle başladı ve skor 22-26’ya geldi. Bakırköy'ün üstünlüğü devam ettiği periyotta  son 7 dakikaya 29-26 konuk ekip önde girdi.

Selçuklu Belediyespor İzzet Türkyılmaz'ın 3'lüğü ile kendine geldi ve skoru 31-31'e getirdi. Ancak konuk ekibin bu baskete cevabı gecikmedi. Bakırköy ekibi art arda bulduğu serbest atışlarla skoru 35-31'e taşıdı. Serbest atışlara devam eden konuk ekip farkı 6 sayı yaparak skoru 37-31 yaptı. Bu dakikada İzzet Türkyılmaz yine sahneye çıktı ve attığı 3lükle farkın açılmasını engelledi 37-34. Bu dakikadan sonra karşılıklı basketlerle geçen oyun 44-40 Bakırköy'ün üstünlüğü ile tamamlandı ve devre bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya da konuk ekip Bakırköy iyi başladı ve farkı 11 sayı açarak skoru 40-51'e getirdi.

Selçuklu Belediyespor bu farka Fırat Töz'ün basketleri ile karşılık verdi. 45-51. Ancak bu basketler rakibin çıkışını durduramadı ve skor 45-54'e geldi. Selçuklu Belediyespor Daniels'in basketleri ile farkı 5 sayıya indirdi 50-55. Kalan dakikalarda mavi-beyazlı ekip farkı kapatmayı başaramadı ve 3. Periyodu 63-54 geride tamamladı. Son periyoda çok iyi bir giriş yapan Selçuklu Belediyespor farkı 2 sayıya indirmeyi başardı 62-64. Mavi-beyazlı ekip uzun bir aradan sonra Daniels'in basketi ile öne geçti 74-73. Maçın sonlarında müthiş bir taktik uygulayan Selçuklu Belediyespor karşılaşmayı 75-73 kazandı.

SALON: Selçuklu Belediye

HAKEMLER: Ali Köseoğlu, Turgut Işık, Cemil Uygül

SELÇUKLU BELEDİYESPOR: Arca Tülüoğlu, Fırat Töz, Daniels, Nezih Özbakır, Pilepic, Sertay Gürsu, İzzet Türkyılmaz, Yunus Çankaya, Mertcan Solkol, Burak Yönder, Bertan Baştan

BAKIRKÖY BASKET: Klassen, Reha Öz, Adem Ören, Oğuzhan Sungur, Hüseyin Akın, Hamit Sezaver, Uğur Hortum

PERİYOTLAR 22-21, 40-44, 54-63

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri