Selçuklu örnek oldu

Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu'nun son yatırımlarla çehresi değişti. Kısa sürede sosyal tesislerin sayısını artıran Selçuklu’da şimdi onlarca tesisten binlerce vatandaş yararlanıyor” dedi

KERİM ATICI'NIN RÖPORTAJI

BAZI PROJELER ÖRNEK OLDU

600 bine yakın nüfusu ile birçok ilden büyük olan Selçuklu'ya son yıllarda birçok tesis kazandırıldı. İlçe halkının yaşam kalitesini artırmak amacıyla bir dizi proje hayata geçiren Selçuklu Belediyesi'nin bazı projeleri örnek gösteriliyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçede yapılan yatırımlar ve hedefleri hakkında Merhaba'ya özel açıklamalarda bulundu.

İLÇENİN NÜFUSU HER YIL ARTIYOR

Altay, “Altyapı, asfalt, temizlik ve park-bahçe çalışmalarında yüksek standartlarda hizmet üreten belediyemiz, Selçuklu’nun sosyal yaşamına da katkı sağlıyor. Selçuklu’da her yaştan vatandaş için ayrı ayrı planlanan sosyal ve spor tesisleri ile yaşam merkezleri Selçuklu’yu yaşanacak bir merkez haline getirdi. İlçe, bu çalışmalarla nüfusunu ve hizmet kalitesini her yıl artırıyor” dedi.

SELÇUKLU'YU HALK YÖNETİYOR

**Selçuklu’da sosyal belediyecilik ile neyi hedefliyorsunuz?

-Selçuklu Belediyesi olarak altyapı, asfalt, imar, temizlik ve yeşil alan çalışmalarında önemli bir başarı yakaladık. 1 milyon metrekare park sözü verdik, bu sözümüzün iki katı park yaptık, asfaltta her yıl bir önceki rekorumuzu geçiyoruz, planlı şehirleşmede örneğiz, temizlikte her yıl Türkiye’nin en temiz ilçeleri arasına giriyoruz. Bu çalışmalarla birlikte sosyal hayata dönük çalışmalarımızla Selçuklu halkının mutluluğu için gayret ediyoruz. Çocukları, Anneleri ve Babaları mutlu ederek, ailede mutluluğu hedefliyoruz. Mutlu ailelerin yaşadığı bir Selçuklu hedefledik her geçen gün bu hedefimize daha da yaklaşıyoruz. Her gün yeni hemşehrilerimiz tesislerimize kaydoluyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Selçuklu Belediyesinin yakaladığı yükseliş ve başarısındaki nedenlerin başında Selçuklu’da belediye ve halk arasındaki sağlam iletişimin etkili olduğuna inanıyorum. Selçuklu’da 'ben' yerine hepimiz 'biz' diyoruz. Çünkü bu şehir hepimizin. Hangi bölgede hangi hizmet gerekli buna hemşehrilerimizle birlikte karar veriyoruz. Selçuklu’yu halk yönetiyor, biz sadece koordine ediyoruz.

**Hanım lokallerine büyük önem veriyorsunuz. Bunun nedeni nedir?

-Bizim kültürümüzde ve inancımızda kadına verilen değer çok farklıdır. Kadınlar için yapılan çalışmalar aslında tüm aile için yapılmış çalışmalardır. Kadınlarımızı mutlu edebilirsek tüm aile mutlu olur. Günlük yaşamın stresinden uzaklaştırıp günde birkaç saat bile olsa bu kardeşlerimizi sosyal tesislerimize çekebilirsek tüm ailenin mutluluğuna katkı sağlamış oluruz. Selçuklu’da hanımlar lokallerimizden 12 bin 928 hemşehrimiz yararlanıyor. Yani 13 bine yakın kadın hemşehrimizi evlerine mutlu gönderiyoruz. Konya’da hayatında deniz ve havuz görmemiş 9 bin 600 ev hanımı kardeşimiz yüzme öğrendi. Bu rakamlar büyük rakamlardır. Hanımlar lokallerimizde üyelerimiz sosyal bir birliktelik sağladı, komşuluk ve kardeşlik ilişkileri gelişti, sağlık seminerleri ile bilgi ve birikimlerini geliştirdiler. Bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu ilk defa yüzme öğrenen hemşehrilerimiz bilirler. Ben tüm kadın kardeşlerimi tesislerimize davet ediyorum.

SPORA BAŞLAMA YAŞINI 3'E İNDİRDİK

**Belli aralıklarla gençlerle bir araya geliyorsunuz. Gençler için projeniz var mı?

-Çocuklar ve gençler bizim önceliğimiz. Selçuklu nüfusunun büyük bir bölümü gençlerden ve çocuklardan oluşuyor. Selçuklu’da tüm Türkiye’nin örnek gösterdiği iki önemli proje ile çocuklarımızı ve gençlerimizi kucakladık. Selçuklu Belediyespor Kulübümüz çok önemli çalışmalara imza atıyor. 6 bin 115 lisanslı sporcu sayısına ulaştık, yaz ve kış dönemi spor okullarımıza 10 bin çocuğumuz geliyor. Bu yavrularımızı evlerinden servislerle alıp antreman sonrası yine evlerine bırakıyoruz. Spora başlama yaşını 3’e indirdik. Cimnastik’te sporcu sayımız bine yaklaştı. 3 yaşında çocuklarımızın tesislerimize spor için gelmesi hem aileleri hem bizi hem de çocuklarımızı mutlu ediyor.  Çocuklar ve gençler için 25 ayrı bölgede kütüphane açtık. Üye sayımız 60 bini geçti. 216 bin kitabı okuyucu ile buluşturuyoruz. Bunun değerini ve keyfini de kütüphanelerimizden yararlanan 60 bin kitapsever anlayabilir. Anne-babalar ve çocuklar akıllı telefonları bir kenara bırakmalı ve ailenin özü olan 'muhabbet' etrafında birleşmelidir.

**SEDEP'te son durum nedir? Proje hangi aşamada? 

-Tabi gençlik ve çocuk demişken SEDEP’ten bahsetmeden olmaz. SEDEP ile öğrencilerimizin bilgi beceri ve yeteneklerinin gelişmesini sağlamayı ve çocuklarımızı değerlerine bağlı olarak yetiştirmeyi amaçladık. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, Türkiye’nin bu olanda uygulanan en büyük projesidir. Üç yılda  196 okulda 120 bin öğrenciye değerlerimizi anlatmak için 5 milyon doküman dağıttık. 4.300 öğretmenimiz projede görev aldı. Her sınıfa göre özel hazırlanmış yayınların çocuklarımız, öğretmen ve öğrencilerimizle her ay düzenli olarak buluşması büyük bir organizasyondur. Bu çalışmada emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Selçuklu bir üniversite şehridir. 100 bine yakın üniversite öğrencimiz Selçuklu’da yaşıyor. Benim Üniversite öğrencileri ile aram çok iyi, aynı dili konuşuyoruz. Bosna Hersek Mahallemizde Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizi daha büyük bir yere taşıdık. Öğrencilerimiz burada ders çalışıyor ve sosyal birliktelik sağlıyor. Burada düzenlenen sosyal ve kültürel hizmetlerimize destek oluyoruz. Ülke olarak en büyük değerimiz gençliğimiz. Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan gençlerimizle zaman zaman bir araya geliyoruz ve güzel projeler ortaya çıkıyor.

**Selçuklu’daki emekliler için ne gibi çalışmalarınız var?

-Çocuklar, gençler ve kadınlarla birlikte emeklilerimiz ve erkek hemşehrilerimiz için de Selçuklu’da yaşamak bir ayrıcalık olmalı. Sancak ve Beyhekim Yüzme Havuzlarımız, Aile Yaşam Merkezlerimizde yer alan fitnes tesislerimiz, Aydınlık Evler Yaşam Merkezimiz, Tenis Kortlarımız ve spor salonlarımız erkeklerimizin de hizmetinde. Genelde akşam saatlerinde sosyal tesislerimizden yüzlerce erkek hemşehrimiz yararlanıyor. Emekliler Konaklarımızdan günde ortalama 3 bin emeklimiz yararlanıyor. Emekli büyüklerimiz için bu tesisler çok önemli. Zaman zaman kendileri ile birlikte oluyorum, hayat tecrübelerini dinliyorum.

**Tüm bu çalışmalardan kaç kişi yararlanıyor?

-Selçuklu Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. Her geçen gün Selçuklu yükseliyor ve Selçuklu’da ikamet eden hemşehrilerimizin de yaşam kalitesi artıyor. Selçuklu’da hayatın her alanında olmak için çaba harcıyoruz. Engelli Destek Merkezimiz, Evde Bakım Merkezimiz, kanserli kardeşlerimiz ve ailelerini misafir ettiğimiz Umut Evimiz, tüm Türkiye’ye dağıttığımız ve büyük beğeni toplayan Görme Engelli Takvimimiz, yapımını tamamlayıp Sağlık Müdürlüğüne devrettiğimiz Aile Sağlığı Merkezlerimiz, Numune Hastahanesi Polikliniğimiz, Selçuklu Medeniyeti ve ecdada yönelik yaptığımız çalışmalarımız, yapımını tamamlayıp Milli Eğitim Müdürlüğümüze devrettiğimiz okullarımız, Sille’de yaptığımız restorasyon çalışmalarımız gibi yüzlerce çalışmayı yürütüyoruz. Bunların tamamını anlatmak için zamanımız olmuyor. Ama her hizmetin değerini o hizmetten yararlanan hemşehrilerimiz çok iyi anlıyor. Her gün yaklaşık 200 bin hemşehrimiz direk olarak bu hizmetlerden yararlanıyor ama aileleri ile birlikte bu rakam 550-600 bine yaklaşıyor.  Ben tüm hemşehrilerimizi spor salonlarımıza, yüzme havuzlarımıza, aile yaşam merkezlerimize ve emekliler lokallerimize davet ediyorum.

**Okurlarımıza son olarak mesajınız nedir?

-Son olarak şunu söylemek isterim. Hemşehrilerimiz akrabalık, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerini sıcak tutsunlar. Bizler birbirimize saygımızı sevgimizi ve güvenimizi en üst seviyede tuttuğumuz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorunumuz olmaz. Ben Selçuklu’da yaşayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bizi ailelerinden biri olarak kabul ediyorlar, evlerini, işyerlerini ve en önemlisi yüreklerini açıyorlar. Tüm hemşehrilerimize sağlık, huzur ve bereket dolu bir yaşam diliyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum.

Uğur İbrahim Altay kimdir?

Uğur İbrahim Altay, 1974 yılında Konya’da doğdu. İlköğretimi Selçuk İlkokulu (1985) ve Mevlana Ortaokulu’nda (1988), liseyi Konya Gazi Lisesi’nde (1991) tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Altay, bir yıl boyunca proje mühendisi olarak görev yaptı. 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta vatani görevini tamamladı. Altay, ortak girişimlerle farklı inşaat şirketleri kurarak, bir çok nitelikli projeyi hayata geçirdi. Bir dönem İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı görevinde bulundu. 29 Mart 2009 seçimleri ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine 2. kez seçildi. Altay, evli ve üç çocuk babası.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri