Selçuklu medeniyeti ile ilgili web sitesi açıldı

İsmini kadim medeniyet Selçuklu’dan alan Selçuklu Belediyesi bu emaneti gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Bu bilinçle hazırlanan ve Selçuklu medeniyetine dair birçok bilgiye erişimin sağlanacağı ve önemli bir akademik kaynak olan kadimmirasinizinde.com web sitesi erişime açıldı. Selçuklu Belediyesi tarafından kullanıma sunulan web sitesinde tamamı Selçuklu Belediyesi’nce oluşturulan kaynak eserler yer alıyor. Selçuklu medeniyeti ile ilgili en kapsamlı araştırmaların kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynayacak sitede Selçuklu medeniyetinin kodları yer alıyor. Site içerisinde tarihi ve kültürel mirasın pekiştirilmesi için bugüne kadar Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, yarışmalar, sergiler de bulunuyor. Selçuklu’yu anlamak ve bu medeniyetin izlerini yerinde görerek yakından tanımak isteyenler için bir rehber özelliği taşıyan site Selçuklu’da ziyaret edilecek yerlerle ilgili de ayrıntılı bir şekilde bilgi veriyor.

SELÇUKLULAR İLHAM KAYNAĞI

Selçuklu Belediyesi’nin ecdat mirasına sahip çıkmak adına çok önemli çalışmalara imza attığını ve bunu kurumsallaştırdıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Türk Medeniyeti doğduğu topraklar olan Orta Asya’dan yaşadığı topraklara Anadolu’ya kadar tarih içerisinde kesintisiz bir şekilde gelebilmiştir. Cumhurbaşkanlığımız forsunda yer alan 16 Türk devletinin her biri kendisine özgü,dünya tarihinde iz bırakmış devletlerdir. Bu köklü devlet geleneğinde ismini almış olduğumuz Selçuklular kültürel çalışmalarımızın ilham kaynağıdır. Büyük Selçuklu Devleti Asya’nın tamamına, Kuzey Afrika’ya, Anadolu’ya hatta balkanlara kadar tesir etmiş büyük bir medeniyetti. Onların izlerini bugün her coğrafyada görmek mümkün. Anadolu Selçuklu Devleti ise bizim bugün yaşadığımız toprakların mayasını oluşturmuştur.” dedi.

ALANINDA EN CİDDİ ÇALIŞMALAR

Bugünden geçmişe bakıldığında Selçuklu medeniyetine dair en ciddi çalışmaları Selçuklu Belediyesinin yaptığını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Büyük Selçuklu Devletinin mimari ve müze envanterleri, Anadolu Selçuklu Devletinin sosyal, mimari, müze envanterleri çalışılmış, alanında uzman kişilerce derlenerek kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu hem şahsımın döneminde hem de bizlerden önce Selçuklu Belediyesinde başkanlık koltuğuna oturan saygıdeğer başkanlar sayesinde olmuştur. Ayrıca Selçuklu Belediyesi sadece Selçuklu konularında değil diğer kültürel alanlarda da çalışmalara ön ayak olmuştur. Bugün Tarihi Sille mahallemiz bunun en güzel örneğidir. Selçuklu Belediyesi kurulduğu günden itibaren kültür projelerine özel bir önem vermiştir. Bu alanlarda özellikle akademik çalışmaların adresi olmuştur. Akademik çalışmalarla birlikte belgesel filmler, fotoğraf sergileri, kültürel etkinlikler gibi birçok alanda adına yakışır bir şekilde uğraş vermektedir. Tüm bu kültür yolculuğumuzun özetini, çalışmalarımızın sonuçlarını kadimmirasinizinde.com adlı web adresimizde kamuoyuyla paylaşıyoruz. Özellikle akademik çalışmalar yapanlar, öğrenciler araştırmalarını bu platform üzerinden kolayca yapabilecekler. Bu vesileyle faaliyetlerimize destek veren, kültürel çalışmalarımızı himaye eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, geçmiş dönemlerde bu çalışmalara büyük destek veren Selçuklu Belediye Başkanlarımıza, projelerde görev alan personelimize, akademisyenlere ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri