Selçuklu judoda göz kamaştırdı

Konya amatör spor kulüpleri arasına yakın bir tarihte katılan Selçuklu Judo Spor Kulübü katıldığı ilk resmi Türkiye Şampiyonasından başarı ile döndü

6-8 Mayıs 2011 tarihlerinde Muğla İlinde yapılan Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonasına 52 ilden yaklaşık olarak 800 sporcu katıldı. Sıkletlerin çok kalabalık olduğu ve zorlu mücadelelerin yaşandığı Türkiye Şampiyonasında Selçuklu Judo Spor Kulübü ilk 5 içine 7 sporcu katarak üstün bir başarıya imza attı. Selçuklu Judo Spor Kulübü yönetim kurulu, antrenörler ve başarılı sporcular geçtiğimiz akşam antrenmanda bir araya gelerek başarılarını kutladılar. 

Yapılan turnuvada 34 kg’de Burhan Kozan 58 sporcu arasında 3. olarak bronz madalya,  42 kg’de Bilal Çiloğlu 54 sporcu arasında 3. olarak bronz, 66 Kg sporcu Ferdi can Bağlar 48 sporcu arasında 3. olarak bronz madalya ve 60 kg’de Semih Karaman 55 Sporcu arasında tüm rakiplerini yenerek altın madalya almaya hak kazandı. Ayrıca 3. lük maçlarında yenilen sporcularımızdan 52 kg sporcumuz Ayşegül Yılmaz, 50 kg sporcumuz Yusuf Çelik, 38 kg sporcumuz Ahmet Saçan da 5. oldu.

Yapılan turnuva ile alakalı olarak antrenörler Muhammet Çelik ve Hakan Aydoğan; “Bu yıl çok zorlu ve kalabalık gecen turnuvadan istediğimizi aldık ve bu yıl 7 sporcumuzu Yıldızlar Judo Milli Takımına gönderecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl İnşallah en az 2 sporcumuz ile Yıldızlar Balkan Şampiyonasına katılmayı hedefliyoruz. Bu yıl müsabakaya katılan tüm sporcularımız yaşlarının küçük olması nedeniyle seneye de aynı turnuvada yarışacaklar ve İnşallah gelecek yıldan itibaren hedefimiz hem milli takımına giden sporcu sayımızı artırmak olacak hem de uluslar arası turnuvalarda başarı kovalayacağız. Sporculara ve bizlere verdikleri destekten dolayı Selçuklu Judo Spor Kulübü Başkanı Murat Melekoğlu’na ve yöneticiler İsmail Ay, Ahmet Ayata, Ferdi Kabakçı, Muhammet Zahit Tokgöz, Mustafa Kiriş, Muhammet Eskici, Osman Turan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan turnuva ile alakalı olarak Selçuklu Judo Spor Kulüp Başkanı Murat Melekoğlu ise; “Konya’nın ve Türkiye’nin en iyi Judo alt yapısına sahibiz ve sporcularımıza sahip çıkmak için Selçuklu Judo Spor Kulübü yönetimi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Turnuvadaki başarılarından dolayı antrenörlerimiz ve sporcularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum, Ayrıca gelecek ay Tekirdağ’da yapılacak olan Minikler Türkiye Judo Şampiyonasına da aynı hızla ve iddialı şekilde hazırlandığımızı söylemek istiyorum” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri