Selçuklu güreşte durmuyor

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Güreş takımından Ahmet Altan Sakarya'da yapılan Türkiye şampiyonasında bronz madalya kazandı.

Öte yandan federasyon süper lig maçlarının başlangıç tarihini 14 Nisan olarak belirledi. Türkiye Güreş Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Genç Erkekler Greco-Romen Türkiye Şampiyonası 07-09 Nisan 2017 tarihleri arasında Sakarya'da yapıldı. Son yılların en yoğun katılımın olduğu şampiyonaları arasında olan etkinlikte bazı sıkletlerde 160 a yakın sporcu mücadele etti. En son 2015 yılında gençler kategorisinde Konya adına  madalya kazanan Abdurrahman Altan'dan sonra bu yılda kardeşi Ahmet Altan 80 sporcunun içinden kürsüye çıkmayı başaran isim oldu.

Selçuklu Belediyespor Kulübünün genç ve başarılı sporcusu Ahmet Altan 60 kg eleme turlarında 5 maç yaparak yarı finalde güçlü rakibine yenilerek üçüncülük beşincilik maçına çıktı. Bu mücadelede rakibini rahat geçen genç sporcu bronz madalyayı boynuna takmayı başardı. Selçuklu Belediyespor Kulübünün alt yapısından yetişen genç pehlivan geçtiğimiz yıllarda minikler ve yıldızlar yaş guruplarında da başarılı sonuçlar kazanmış ve iki yıldır da milli mayo ile uluslararası müsabakalarda mücadele etmekteydi. Umut vadeden genç sporcu yaptığı maçlar ve ortaya mücadeleler ile tüm güreş otoritelerinin beğenisini topladı. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Avrupa ve Dünya Şampiyonalarının hazırlık kamplarına davet edilen Atlan Milli takıma girme mücadelesi verecek.

 

Büyükler Güreş Süper Ligi Start Alıyor

 

2017 Yılı Büyükler Güreş Süper Ligi bu hafta Afyon da start alıyor. Güreş Federasyonunun yoğun müsabaka programından dolayı lig müsabakaları biraz gecikmeli olarak 14 Nisan tarihinde başlayacak. 14 takımın mücadele edeceği süper ligde ilk hafta tüm takımlar 4 er maç yapacak. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü yine liglerin en genç takımı olarak mücadele ederek ligi üst sıralarda bitirmeyi hedefliyor. Çok zorlu bir lig süreci geçirecek olan Selçuklu Belediyesi pehlivanları ligde şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.  Süper Lig birinci hafta programı; 14 Nisan 2017 1.Maç Selçuklu Belediyespor – Çaykur Rizespor, 2. maç Selçuklu Belediyespor –Akhisar  Belediyespor. 15 Nisan 2017 3. maç  Selçuklu Belediyespor – Ankara Aski Spor, 4. maç  Selçuklu Belediyespor – İzmir Büyük Şehir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri