Selçuklu güreşte de farklı

Bir çok amatör branşta başarılı olan Selçuklu Belediyespor son olarak başarısını güreşte gösterdiKonya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Gençlik Kupası Güreş Şampiyonası Atatürk Stadyumu güreş salonunda yapıldı.
11-13 yaş arası 50 minik güreşçinin yarıştığı Gençlik Kupasında Selçuklu Belediyespor güreşçileri 7 sıkletin 5’inde birincilik elde ettiler.

Gençlik Kupasında minik güreşçilerin tecrübe kazandığı müsabakalarda ayrıca 11 aday güreş hakemi de bölge hakemliğine terfi edebilmek için ter döktüler.

Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezinde çalışmalarını antrenör Yavuz Özkış nezaretinde sürdüren Selçuklu Belediyesporlu güreşçiler rakiplerine üstünlük sağlayarak gelecek için umut verdiler.

Konya’da güreş sporunun yaygınlaştırılması ve tanıtılması için çaba harcadıklarını ifade eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Güreş Şube sorumlusu Abdullah Şanlı, “Güreş bilindiği üzere bizim ata sporumuzdur. Konya’da güreşin hak ettiği yere alabilmesi için altyapıya önem veriyoruz. Belli dönemlerde yaptığımız taramalarda gençlerimizi güreş sporu ile tanıştırıyoruz. Altyapımızdan yetişen sporcularımız Gençlik Kupasında kendilerinden istenileni verdiler. 7 sıkletin 5’inde birincilik elde ederek önemli bir başarı yakaladılar. Hedefimiz bu sporcularımızı ulusal ve uluslar arası yarışmalara hazırlamaktır” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri