Selçuklu Gelişim Akademisi açıldı

Selçuklu Belediyesinin okul dışı öğrenme ortamlarından biri olan Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi'nin resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Beyhekim Mahallesi’ne kazandırılan ve okul dışı öğrenme ortamları içinde önemli bir yer tutan Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nin resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in de katıldığı program ile gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi olarak eğitim yatırımlarına sürekli yenilerini eklediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Okul öncesinden, ilk ve ortaokula, liseden yüksek öğrenime eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz. Okullarımızın bina yapımından spor salonu yapımına, teknik ekipmanlarından tefrişatına, çevre düzenlemelerinden bakım ve onarımına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda, en iyi imkanlarla eğitim görmelerini, sadece eğitime odaklanmalarını istiyoruz. Bu bakımdan eğitim bizim bugüne kadar her zaman önceliğimiz oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek” dedi.

12 ATÖLYE YER ALIYOR

Açılışı yapılan Gelişim ve Teknoloji Akademisi hakkında bilgiler veren Başkan Pekyatırmacı,“ Beyhekim Mahallemizde yapımını tamamladığımız Akademimiz 3 bin 670 metrekare alana sahip olup; bodrum, zemin, 1 ve 2. kattan oluşmaktadır. Açık otopark alanı da bulunan Akademimizin, belediyemize maliyeti güncel rakamlarla yaklaşık 57 Milyon Türk Lirasıdır. Gelişim ve Teknoloji Akademimizde; CBS Harita Okur Yazarlığı, Siber Güvenlik, İHA-Mekatronik, Tasarım ve Üretim, Vefa Gençlik, Genç Kalemler Yazarlık ve Hitabet, Tarih, Moda Tasarımı, Organik Oyuncak Üretimi, Müzik, Fotoğrafçılık ve Takı Tasarım Atölyeleri olmak üzere 12 farklı branşta öğrencilerimize hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

NESİLLERİ İHYA ETMEK GEREKİYOR

Konya modeli belediyecilik anlayışıyla hizmetler ürettiklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Biz inanıyoruz ki şehri imar ederken nesilleri de ihya etmemiz gerekiyor. Onun için çocuklarımızın her alanda ihtiyacını karşılamak adına bütün eksikleri tamamlamak için büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, spor yatırımlarımız, meslek edindirme kurslarımız, teknoloji alanlarımız, Bilgehanelerimiz, Medeniyet Akademilerimiz, Atabey Gençlik Programlarımız, şehir gezilerimizle birlikte çocuklarımızı Türkiye Yüzyılına hazır etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah onların inşa ettiği Türkiye çok daha büyük ve güçlü bir Türkiye olacak. Buna inanıyoruz. Bu azimle çalışıyoruz” dedi.

Daha sonra AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise“ Gönül birlikteliğiyle hep beraber artık bilginin sahibi olan bireylerle övünmenin ötesine geçerek yeterliliklerini ortaya koyduğu gençlerimizin oluşturacağı farkındalık ülkemizin geleceği olacaktır. Bunu da hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanım ve bizi onurlandıran birlikte gelen çalışma arkadaşları ve Konyalılar olarak bizler sizlerin katkıları, desteği ve teşvikiyle biz de şehirden oluşturacağımız sinerjiyle inşallah önemli başarılara imza atarız” ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da “Hayat boyu eğitim dediğimiz bu eğitimin bütün umdelerin en güzel bir şekilde etkin bir şekilde bütün fertlere götürmek işin özünü esasını oluşturuyor. Hayat boyu eğitimin altını dolduracak her alan her sektör, her kurum, her kuruluş bizim paydaşlarımız.. Aslında belediyelerimizin klasik mahalli müşterek ihtiyaçların dışında bilime, ilime, teknolojiye, merkezi idarenin yapacağı işlerin içinde aktif olarak olması şehrimiz açısından ayrı bir özellik, güzellik ve zenginlik tabiatıyla bu yönüyle de büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM EVDE VE OKUL DIŞINDA DA DEVAM EDER

Çok güzel bir Konya günü yaşadıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Eğitim öğretim sürecine katılımla ilgili çok güzel fiziki yapıların açılışını yapıyoruz. Mutlu oldum, onur duydum. Bir başka konu daha var. Onlardan bir tanesi şu; biz eğitim öğretimi sadece okulda yürütülen bir süreç olarak görmüyoruz. Öğretmenlerimiz, çocuklarımıza kendi alanlarıyla ilgili konularda eğitim öğretim sürecinde destek oluyorlar. Yabancı dil, Türkçe, matematik öğretiyorlar. Ama eğitim öğretim süreci sabah 9’da başlayıp, akşam 4’debiten bir süreç değil. Bu süreç evde, ailede, okul dışındaki ortamlarda da devam etmesi ve beslenmesi gerekiyor. Yarım bırakılırsa eksik kalıyor. Bugün burada beni mutlu eden ikinci şey çocuklarımızın okul dışı alanlarda eğitim öğretim süreçlerini devam ettirebilecekleri tamamlayacakları bir mekan oluşturulmuş. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımız sosyal etkinliklerle yani bu tür yerlerdeki aktiviteleriyle akademik başarılarına katkı yapmış olacaklar. Onu sistem içerisinde dahil ediyoruz. O yüzden bunların sayısının artmasını da arzu ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri