Selçuklu Belediyespor U16’dan tarihi başarı

U16 Türkiye Şampiyonasında mücadele eden Selçuklu Belediyespor Kulübü U16 Futbol Takımı, finalde Samsun Kadıköyspor’u penaltılar sonucu mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Afyon’da düzenlenen U16 Türkiye Şampiyonası dörtlü finalinde Şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza attı ve bu alanda Konya’ya ilk Türkiye Şampiyonluğunu kazandırdı. Afyon Zafer Stadyumunda oynanan final müsabakasının ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarı büyük bir heyecana sahne oldu. Karşılaşmanın 47.dakikası ve 55.dakikasında yediği gollerle 2-0 geriye düşen temsilcimiz, 65.Dakikada kazandığı serbest vuruşla topu ağlara göndererek farkı 1’e indirdi. Kalan sürede beraberlik için baskısını artıran mavi-beyazlılar 77.dakikada kazandığı penaltıyı gole çevirerek skora eşitlik getirdi. Kalan dakikalarda temsilcimiz Selçuklu Belediyespor baskısını artırsa da galibiyet golünü bulamadı ve karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi. Direkt olarak penaltı atışlarının yapıldığı finalde Selçuklu Belediyespor Kulübü kullandığı 3 penaltıyı da gole çevirirken, Samsun Kadıköyspor 3 penaltı atışından da yararlanamadı. Müsabakayı penaltılar sonucu 3-0 kazanan temsilcimiz Selçuklu Belediyespor Kulübü, Türkiye Şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza attı. U16 yaş kategorisinde Konya’ya ilk Türkiye Şampiyonluğunu kazandıran Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcuları, teknik heyet, yöneticiler ve aileler karşılaşma sonrası büyük sevinç yaşadı. Final karşılaşmasını Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Çakar, Mustafa Uysal ve Cem Hayırlıoğlu birlikte takip etti.

BAŞKAN PEKYATIRMACI’DAN TEBRİK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, final müsabakasının hemen ardından sporcuları ve teknik heyeti arayarak tebrik etti. Başkan Pekyatırmacı, “Futbol branşında Konya tarihinin en önemli başarılarından birine imza atarak Türkiye Şampiyonu olan Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcularımızı, teknik heyetimizi, yöneticilerimizi kutluyorum. Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübümüz, U16 kategorisinde mücadele eden yaklaşık 1650 takımı geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu. 2 sezon önce U18 Takımımızla Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza atmıştık. Bugün ikinci kez Türkiye Şampiyonasından kupa ile dönerek bir ilki gerçekleştirdik. Çok şükür sporcularımız ve antrenörlerimiz bunu başardı. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

PATLAR: SPORCULARIMLA GURUR DUYUYORUM

Selçuklu Belediyespor Kulübü U16 Takımı Antrenörü Alparslan Patlar, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada sporcularıyla gurur duyduğunu ifade etti. Patlar, “Sezon boyunca tek bir hedef için çalışmıştık, tek bir hayalin peşinden koşmuştuk ve şükürler olsun o hayalimiz gerçekleşti ve Selçuklu Belediyespor Kulübümüz Türkiye’nin en büyüğü oldu. Türkiye Şampiyonası serüveninde sporcularımızın skor olarak geriye düşmesine rağmen pes etmemesi ve sonunda aldıkları şampiyonluk gerçekten anlamlı oldu. Allaha şükürler olsun böyle bir sporcu grubuyla çalışmak ve böyle bir kupa kazanmak bana nasip oldu. Bu başarıyı çok istiyordum çünkü Selçuklu Belediyespor Kulübü gerçekten bu başarılara hak eden bir kulüp. Sezon boyunca bizleri yalnız bırakmayan Selçuklu Belediye Başkanımıza, Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulumuza ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da hem Selçuklu Belediyespor Kulübümüz hem de şehrimiz için bu başarıların devamı gelir. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

COŞKULU KARŞILAMA

Selçuklu Belediyespor Kulübü U16 Futbol Takımı, Şampiyonluk sonrası Konya’da aileler ve sporcular tarafından coşkuyla karşılandı. Afyon’da oynanan müsabakalarda sporculara tribünde destek veren alileler, Konya dönüşünde tesislere gelerek takım otobüsünü havai fişek ve meşalelerle karşıladı. Sporcular ve aileler karşılığı tezahüratta bulunurken elde edilen başarı sonrası duygulu anlar da yaşandı.

FUTBOLCULARA YAKIN TAKİP

Selçuklu Belediyespor Kulübü ile Samsun Kadıköyspor arasında oynanan final müsabakasını bir çok kulüp temsilcisi de canlı olarak takip etti. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin yanı sıra Samsunspor ve Altınordu kulüpleri de final karşılaşmasında Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcularını yakından takip etti. Selçuklu Belediyespor Kulübü son yıllarda futbol branşında yetiştiriciliği ile ön plana çıkarken, bir çok önemli oyuncusunu da Konya futboluna kazandırdı.

KONYA ŞAMPİYONALARINDA FİRE YOK

Selçuklu Belediyespor Kulübü bu sezon katıldığı tüm yaş gruplarında Konya Şampiyonu olmayı başardı. Mavi-Beyazlılar ilk olarak U14 ve U18 kategorilerinde Konya Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonasında şehrimizi temsil etme hakkı kazandı. Sonrasında ise U16 Futbol Takımı ile önce Konya Şampiyonluğunu ardından Türkiye Şampiyonluğunu kazanmayı başardı. Son olarak U15 Futbol Takımı ile Konya Şampiyonu olmayı başaran Selçuklu Belediyespor Kulübü, U17 Takımı ile de Play-Off’a kalma başarısı gösterdi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri