Selçuklu Belediyespor A Klasmanda

2011-2012 sezonunda yeni bir statü oluşturan Hentbol Federasyonu, Konyanın tek temsilcisi olan Selçuklu Belediyesporun 1. Lig A Klasmanında yer almasını kararlaştırdı

2011-2012 sezonunda yeni bir statü oluşturan Hentbol Federasyonu, Konya’nın tek temsilcisi olan Selçuklu Belediyespor’un 1. Lig A Klasmanında yer almasını kararlaştırdı. Ayrıca 2011-2012 Hentbol sezonunun fikstür çekimi yapıldı. Hentbol Federasyonu’nun Çankaya'daki binasında gerçekleştirilen kura çekimine Federasyon yetkilileri ile birlikte Bayanlar ve Erkekler Süper Lig ve 1. Lig takımlarının temsilcileri katıldı. Yapılan çekim sonrasında A klasmanında yer alan Selçuklu Belediyespor’un ilk hafta rakibi Rize Karadenizspor oldu.  İlk haftanın programı şu şekilde: Bingöl Belediye Spor -Jandarma Gücü, Ankara 06 Ater Spor-İstanbul Dost Spor, Cent Koleji Spor -51 Niğde Spor, Anafen Spor -Artvin 7 Mart Spor, Selçuklu Belediye Spor -Rize Karadeniz Spor, Atatürk Üniversitesi Spor -Elazığ Spor. Selçuklu Belediyespor’un bulunduğu A klasmanında yeni sezon statüsü ise şu şekilde belirlendi. 

 

Statü şu şekilde: “Hentbol Federasyonu tarafından tek grupta deplasmanlı iki devreli lig usulüne göre oynanacaktır. Deplasmanlı İki Devreli Lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonucunda 1. ve 2. (Birinci ve 2. sırayı elde eden 2 takım, süper lige yükseleceklerdir. Süper lige katılmaya hak kazanan takımlar süper lige katılmadıkları durumunda lig sıralaması dikkate alınacaktır. Deplasmanlı iki devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda aldıkları puana göre yapılan sıralamada son 2 sırayı alan takımlar 1.lig B Klasmana düşer. Müsabakalara 2 (iki) kez mazeretsiz olarak çıkmayan takımlar bir alt lige düşerler. Ayrıca sezon başında kulüplerce verilen banka teminatları (senetler) ceza olarak işleme konulur. Müsabakalara mazeretsiz 1 (bir)kez çıkmayan takımlardan sezon başında kulüplerce verilen banka teminatlarının yarısının mahsup edilmesi için cezai işlem başlatılacaktır. Takımların sadece ulaşım giderleri federasyonca karşılanacaktır.

 

Ertelenen müsabakaların 10 gün içerisinde oynanması sağlanacaktır. 2011-2012 Hentbol sezonunda Federasyon gerekli gördüğünde hafta içi müsabakaları oynatabileceklerdir. Federasyon fikstür çekiminden önce müsabakaların oynanma şeklinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Takımlar 30 yaşından gün almış en fazla 4 (dört) sporcuyu oynatabileceklerdir.2011-2012 Sezonunda sahaya çıkacak oyuncu sayısı en fazla 16 olabilecektir.

 

Hentbola büyük yatırım yapan mavi-beyazlılar yeni sezon hedefini şampiyonluk olarak belirlerken, antrenör Hasan Bakar, “Selçuklu Belediyespor, bugün için Türkiye’nin hentboldaki en önemli takımlarından birisi haline gelmiştir. Altyapılarda gösterdiğimiz başarılar ortada, Türkiye şampiyonluklarımız var. 1. Lig’de ise yaş ortalaması 17 olan bir takımla hep üst sıraları zorladık. Belki şampiyon olamadık ama, hep güçlü takımlar karşısında sonuna kadar mücadele ettik. Rakiplerimiz bizden çekindi. Şimdi Hentbol Federasyonu yeni bir statü ile Türkiye 1. Ligi’ni oynatacak. Ligi A ve B kategorisi olarak ikiye böldüler. A kategorisinde yer alan takımlardan ilk iki sırayı alan Süper Lig’e yükselecek. Antrenör olarak benim hedefim bu olduğu gibi, yönetimimiz de artık Süper Lig’i istiyor. İki sezondur ulaşamadığımız şampiyonluğa, inşallah yeni sezonda ulaşarak Konya’yı Süper Lig’de temsil edeceğiz” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri