Selçuklu Belediyesi'nden Türkiye'nin en büyük ikinci ıslah çalışması

Sille'de yapılan kaya ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sille, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip. Yürütülen çalışma Sille'nin ruhuna uygun bir şekilde yapılıyor" dedi

Selçuklu Belediyesi; Sille'nin tarihini korurken, turizmi canlandırmak adına da önemli çalışmalara  imza atıyor. Bu kapsamda Sille'de afet riskine karşı kaya ıslahı çalışmaları yürütülüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ıslah çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgiler verdi. Başkan Pekyatırmacı, Sille'nin 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, yapılan çalışmaların Sille'nin ruhuna uygun yürütüldüğünü dile getirdi. 

KAYALIKLARDA BİR SİLÜET BOZULMASI YOK

Selçuklu Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerinin Sille’nin değerine değer kattığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sille 5 bin  yıllık önemli bir kültür vadisi. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sille içinde birçok tarihi ve kültürel zenginliği barındırıyor. Selçuklu Belediyesi olarak tarihi misyona sahip çıkma adına bugüne kadar Sille’de önemli projelere imza attık. Bu projelerimizden biri de kaya ıslahı çalışması. Çalışmalar, aslına uygun bir şekilde yürütülüyor. Aşağıdan bakılınca çalışmanın yapıldığı kayalıklarda bir silüet bozulması görülmüyor. Selçuklu Belediyesi Sille’de tarihi dokuyu canlandırmayı sürdürüyor” dedi.

SİLLE HER GEÇEN GÜN GÜZELLEŞİYOR

 Pekyatırmacı, daha sonra şunları kaydetti: “Başta ibadethane restorasyonları, sokak sağlıklaştırmaları ve cephe iyileştirmeleri olmak üzere çok geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalar meyvesini verdi ve Sille her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezi haline geldi. Konya’ya gelen turistler artık Sille’yi görmeden Konya’dan ayrılmıyor. Bütün bu çalışmalar şehrimizin turizm gelirine önemli kazanım sağlıyor.”

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ EN BÜYÜK ISLAH ÇALIŞMASI

Yapılan kaya ıslah çalışmasıyla Sille'nin daha da güvenli bir hale geleceğinin altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, son olarak şöyle konuştu: “Hem mahalle sakinlerimiz için hem de Sille'ye gelen ziyaretçilerimiz için kopmalara bağlı olarak ortaya çıkabilecek bütün tehlikeler ortadan kaldırılacak.  Ayrıca yürütülen ıslah çalışması, Türkiye'nin en büyük ikinci ıslah çalışması olarak kayıtlara geçiyor.” Pekyatırmacı, gazetecilere bilgi verirken, çalışmayı yürüten personellerden de bilgi aldı. Pekyatırmacı, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Ayrıca, çalışmanın yürütüldüğü kayada ıslah kapsamında kontrollü patlatma da gerçekleştirildi.

EMRE ÖZGÜL

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri