Selçuklu Belediyesi'nden 10 Okula 10 Spor Salonu

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Okullara yapacağımız spor salonlarını öğrencilerimiz kadar mahalle ve bölge halkı da kullanabilecek."

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Okullara yapacağımız spor salonlarını öğrencilerimiz kadar mahalle ve bölge halkı da kullanabilecek.”

 Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu ilçesine 10 okula 10 spor salonu kazandırılacak.

Yapılacak spor salonlarıyla ilgili Dedeman Otelde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ile daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Selçuklu’nun son yıllarda önemli projelere ev sahipliği yaptığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün sizlerle önemli bir spor yatırımını paylaşıyoruz. 10 okulumuza 10 yeni spor salonu projesi. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın önderliğinde ‘Okullar Hayat Olsun projesi’nin protokolünü imzalamıştık. Bu projeyle okullar sadece öğrenciler tarafından değil, mahalle halkı ve belediyeler tarafından da aktif olarak kullanılabilecek. Bu projeyle bizim hayata geçireceğimiz proje birebir örtüşüyor. Bu okullara yapacağımız spor salonlarını öğrencilerimiz kadar mahalle ve bölge halkı da kullanabilecek. Ayrıca yaz spor okullarında da bu salonları kullanacağız. Yatırımın büyüklüğünün 15-20 milyon lira arasında olacağını planlıyoruz. Bu rakam spora yapılan ciddi bir katkıdır. Spor salonu yapılacak okulları seçerken fiziki şartları barındıran ve bölgesinde merkez olabilecek okullar seçildi. Bu 10 spor salonundan 6'sı basketbol sahası, 4'ü ise hentbol sahası büyüklüğünde olacak ve içinde soyunma odaları ve duş gibi unsurları da barındıracak” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AMATÖR

KULÜPLERİNDEN BİRİYİZ

Selçuklu Belediyesi’nin spora ve alt yapıya büyük önem verdiğini ve spor alt yapısına önemli yatırımlar yaptığını ifade eden Başkan Altay, “Selçuklu Belediyespor, Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi. 3 bin 500 lisanslı sporcumuzla milli takımlara sporcu yetiştiren önemli bir kulüp haline geldik. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda takım ve bireysel müsabakalarda önemli dereceler elde ediyoruz. Yapılacak bu spor salonlarıyla da yeni yetenekleri keşfetme ve Türk sporuna kazandırma şansı bulacağız. Bu bağlamda 4 okula kazandırılacak suni çim sahaların yapımı devam ediyor. Yapımına başlanan 5 spor salonundan birisini açtık. 4'ünün açılışını ise 18 Şubat günü Sayın Spor Bakanımızın katılımıyla yapacağız. Böylece ilçemiz 15 spor salonuyla Türkiye’deki en yoğun spor alt yapısına sahip yerlerden birisi olacak. Bu 10 spor salonunun 6 tanesinin ihalesi bu yıl içinde tamamlanarak yapımına başlanacak. 4'ünün ise ihalesi 2013 yılında yapılacak” diye konuştu.

BASKETBOL FİNALLERİ KONYA’DA OYNANACAK

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Selçuklu Spor Salonu’nun bir çok ulusal müsabaka ve organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getiren Altay, “Önümüzdeki günlerde Konya, Erkekler Türkiye Basketbol Finallerine de ev sahipliği yapacak. 14 Şubat tarihinde başlayacak maçlar 18 Şubat günü Sayın Spor Bakanımızın katılacağı final karşılaşmasıyla sona erecek. Bu maçlara tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz; çünkü böyle organizasyonlarda sahayı doldurmak, ileride bu tür organizasyonların Konya’da yapılmasına devam etmesi için önemli bir kriter” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, okul, öğrenci ve öğretmen sayısı bakımından Selçuklu’nun bir çok ilden daha büyük olduğunu dile getirerek, “Sadece akademik olarak değil sportif faaliyetlerde de ilçemiz önemli bir yere sahip. Bu bağlamda belediyemizin büyük desteğini görüyoruz. Bunun en bariz örneği ilçemizdeki okullara kazandırdıkları 610 adet akıllı tahta. Her türlü sportif faaliyetimizde de belediyemizi yanımızda görmekten mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de, Konya’da kulüpleşme ve spor alt yapısıyla ilgili en büyük desteği Selçuklu Belediyesi’nden aldıklarını ifade ederek, bu katkılarından dolayı Başkan Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Spor Servisi

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri