Selçuklu Belediyesi minderde de iddialı

Selçuklu Belediyespor Kulübü güreşçisi Abdurrahman Altan Türkiye üçüncüsü oldu

Selçuklu Belediyespor Kulübü güreşçisi Abdurrahman Altan Türkiye üçüncüsü oldu. Türkiye Güreş Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer alan Minikler Greco-Romen Stil Türkiye Şampiyonası 22-24 Haziran tarihleri arasında Aksaray ilinde gerçekleştirildi. Mayıs ayında, 4 ayrı bölgede yapılan grup müsabakaları sonucun da sikletlerinde ilk sekiz sırayı alan sporcuların katılma hakkı elde ettiği şampiyonaya Yatılı Güreş eğitim merkezleri damgasını vurdu. Türkiye de 30’a yakın ilde bulunan yatılı güreş eğitim merkezi sporcuları kulüplere fırsat vermedi.

Çekişmeli ve heyecan dolu müsabakalarda Selçuklu belediyesi 4 sporcu ile mücadele etti. 47 kg da Abdurrahman Altan, 53 kg da Alper Erduran, 59 kg da Alparslan Akdoğan ve 73 kg da Murat Çakır yarışlara katılan sporcular olurken, Abrurrahman Altan ve Murat Çakır grup finallerinde rakiplerine yenilerek 3-5 lik maçı yapma hakkı kazındı.

73 kg da Murat Çakır Antalyalı rakibine karşılaşmanın uzatma sürelerinde verdiği puanla minderden mağlup ayrıldı. 47 Kg da Abdurrahman Altan Osmaniyeli rakibine minderi dar etti. Selçuklu Belediyespor kulübü güreşçisi branşın da kulübüne ilk madalyasını kazandıran isim oldu. Güreş branşını üç yıl önce antrenör Yavuz Özkış’ın nezaretinde faaliyete geçiren Selçuklu Belediyespor minderde de iddialı olduğunu gösterdi. Kulüp antrenörü Özkış çalışmalarının karşılığını almaya başladıklarını belirterek, “Üçüncü olan sporcumuz Abdurrahman Altan grup finaline kadar çok zorlu üç müsabaka yaptı. Grup finalinde Bursalı rakibine yenilen sporcumuz üçüncülük maçında da gösterdiği üstün çaba ve efor ile rakibine fırsat tanımayarak maçtan galip ayrıldı. Abdurrahman’ın almış olduğu bu madalya Selçuklu Belediyespor’un güreşteki ilk Türkiye derecesi olması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Biz bu madalyayı bir milat olarak kabul ediyoruz ve bundan sonra çok daha azimli, kararlı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Abdurrahman gibi alt yapımızda birçok yetenekli sporcu mevcut olup yakın zamanda Selçuklu Belediyespor kulübünün uluslararası turnuvalarda da başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum. Bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve kulüp yönetimimize çok teşekkür ediyor ayrıca sporcularımı da canı gönülden kutluyorum.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri