Selçuklu Belediyesi, Konya Tanıtım Günleri’nde yerini aldı

Selçuklu Belediyesi KONSİAD’ın düzenlediği Konya Tanıtım Günleri’nde başta Tropikal Kelebek Bahçesi ve Sille olmak üzere şehrin ve ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıttı.

İstanbul'da KONSİAD tarafından düzenlenen Konya Günlerinde Selçuklu Belediyesi olarak bu yıl da yerlerini aldıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekaytırmacı,“Konya günleri artık bir marka oldu. İstanbul'da çok sayıda yaşayan Konyalı hemşehrimiz var. Biz bu Konya günlerinde İstanbul'da hem Konyalı hemşehrilerimizle buluşmuş oluyoruz hem de İstanbul'a Konya'mızın kültürünü, tarihini, medeniyetini, gastronomisini tanıtmak için güzel bir fırsatta yakalamış oluyoruz. Selçuklu'muzun en önemli değerlerinden Konya Tropikal Kelebek Bahçemizi, Sillemizi buraya gelen misafirlerimize tanıtma imkanına sahip oluyoruz. Sille Konya'mızın en eski yerleşim yeri. 5 bin yıllık bir tarihe sahip ve tarihi kültürel zenginlikleriyle medeniyetlere, ev sahipliğiyle önemli bir merkez. Sillemizin de bu zamana kadar oradaki tarihi binaların restorasyon çalışmalarını tamamlamıştık ve artık Sille de eski ihtişamını yeniden oluşturacak şekilde yenileme çalışmalarına başladık. Özellikle Aya Elini Kilisesi Hristiyanlık tarihinde ilk yapılan mabet, ilk kilise binası olma özelliğini taşıyor. 327 yılında yapılmış bir bina. Ayasofya'dan 200 yıl önce yapımı tamamlanmış önemli bir merkez” dedi.

KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatrımacı ‘ya fuara katılımları ve katkılarından dolayı plaket takdim etti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri