Selçuklu Belediyesi karton topluyor

Selçuklu sınırları içerisinde hizmet veren bazı esnaflar, belediyenin özellikle son 3 aydır üzerinde hassasiyetle durduğu bir konuda büyük tedirginlik yaşıyor.

2007 yılından beri uygulamada olan fakat üzerinde yeterince durulmayan bir konu yeniden önem kazandı. Son 3 aydır esnafları haftada bir denetleyen Selçuklu Belediyesi'nin ekipleri, esnafın biriktirdiği kartonları geri dönüşüm projesi kapsamında topluyor. Daha önce böyle bir uygulamaya nadir rastlamış ya da bu durum ile hiç karşılaşmamış olan esnaflar, belediyenin neden böyle bir hizmete son dönemlerde daha fazla önem verdiğini merak ediyor. Ayrıca esnaflar, denetime gelen araçların plakasının Konya plakası olmadığını, bu durumun da kendilerinde bir güven sorunu oluşturduğunu söylüyor. Esnaf, “Belediye adına birileri geliyor, plakaları da 42 değil. Acaba başkaları malımıza mı çökecek endişesi yaşıyoruz” dedi.

Esnafın üç beş kuruşa sattığı kartonlar, şimdi hafta da bir belediye tarafından belirlenen günde toplanıyor. Yönetmeliğe ve uyarılara aldırış etmeyen esnafa ilk aşamada yürürlüğe muhalefetten 57 bin lira ceza yazılırken, kuralları tekrardan ihlal etmesi durumunda yazılan ceza 104 bin lirayı bile buluyor. İdari yaptırım belediyeye ait olmazken, konu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yakından ilgileniyor. Ayrıca esnafın uygulamayı yakından bilmesi için belediyeden resmi yazıların gönderildiği öğrenildi. Esnafın denetime gelen görevlilere güveninin kırılmaması adına tüm araçlara Selçuklu Belediyesi'nin ambleminin yer aldığı giydirmelerin yapılmaya başlandığı da belirtildi. Denetime giden kişilerin yanında görevli kartları da bulundurulacak.  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise yakın zamanda yaptığı bir açıklamada ayda 800 ton atık kağıdın geri dönüşüme kazandırılarak, 13 bin 600 ağacın kesilmesinin önlendiğini belirtmişti.

EMRE ÖZGÜL  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri