‘Selçuk Veteriner’den akreditasyon başarısı

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, YÖKAK tarafından da tanınan ve uluslararası bir akreditasyon kuruluşu olan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliğinin (EAEVE) Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Komitesi (ECOVE) tarafından akredite edildi.

Avrupa Birliği’nin veteriner hekimlik eğitimiyle ilgili oldukça yüksek olan kriterlerini başarıyla tamamlayan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, akredite olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Akreditasyon sürecinde EAEVE’nin belirlediği akademik ve fiziki donanım, alt yapı, eğitim çıktıları, müfredat, kalite güvencesi gibi 10 farklı standart dikkate alınarak üye eğitim kurumlarının hazırladıkları raporlar, Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Komitesi (ECOVE) tarafından değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirme işlemi, ECOVE tarafından atanan Avrupa’nın farklı ülkelerindeki alanında uzman akademisyenler tarafından yerinde ziyaretler şeklinde gerçekleştiriliyor. Daha sonra ilgili uzman takımın belirlediği raporlar doğrultusunda ECOVE Yönetim Kurulu tarafından yüksek kriterleri yerine getiren fakülteler akredite ediliyor.

KRİTERLERLER GÜNCELLENİYOR

Akreditasyon süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, “ECOVE, yaklaşık 2 yılda bir akreditasyon kriterlerini güncelliyor ve her yeni sürümde akreditasyon için gerekli şartlar daha da ağırlaşıyor. Fakültemiz, ECOVE tarafından belirlenen son sürüm (2023 SOP) üzerinden akreditasyona başvurdu. 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Avrupa’nın farklı ülkelerinden alanında uzman 7 akademisyen, 1 uygulayıcı ve 1 öğrenciden oluşan 9 kişilik takım tarafından ziyaret gerçekleşti. Yaklaşık 100’e yakın alt standartlar üzerinden yapılan değerlendirme ziyareti sonucu Fakültemiz, 29 Mayıs 2024 tarihli ECOVE kararıyla akredite olmaya hak kazandı.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri