Selçuk Üniversitesi'nin geleceği masaya yatırıldı

Selçuk Üniversitesinin (SÜ) dünya çapında etkin ve güçlü bir üniversite olabilmesi için düzenlenen konferansta 50 öğretim üyesi bir araya geldi.
Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) dünya çapında etkin ve güçlü bir üniversite olabilmesi için düzenlenen konferansta 50 öğretim üyesi bir araya geldi.
Anamas Konukevi’nde, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel öncülüğünde Beyşehir ilçesinde düzenlenen “Stratejik Yol Haritası Arama” konferansına katılan öğretim üyeleri, iki gün sürecek arama katılımlı yönetim danışmanlığı yürütücülüğünde 5 ayrı çalışma durumu gerçekleştirecek.
Oturumlara SÜ Rektörü Hakkı Gökbel’in yanı sıra, rektör danışmanları, dekanlar, enstitü müdürleri ve öğretim görevlileri katılıyor.
Oturumun sabah saatlerinde başlayan ilk bölümünde Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu sunumunu yaptı. Prof. Dr. Babüroğlu, konuşmasında programın klasik bir konferans olmadığının da altını çizerken, hep birlikte ortak aklı aradıklarını dile getirdi. Babüroğlu, “Tabiiki yeni akıl da arıyoruz. Ortak akıl içerisinde gelecekle ilgili ne kadar çok yeni aklımız olursa o kadar da iyi olur. Asıl amaç ne dediğim zaman ortak aklı arıyoruz. Çünkü ortak akıl, topluluğu harekete geçirtebilen, odaklatabilen, yakınsamayı sağlayan konularla ilgili bir olgu” diye konuştu.
Konferansın daha sonraki bölümü basına kapalı olarak devam etti.
İki gün sürecek oturumlarda, "Dünyada ve Türkiye’de dönüşen yüksek öğretim değerleri bağlamında Selçuk Üniversitesi’nin konumu” başlıklı durum raporu değerlendirilecek.
Dünya çapında üniversite olmanın gereklilikleri ve zorlukları, üniversite sıralama sistemleri, Türkiye’de üst sıralarda yer alan üniversitelerin durumları analiz edilecek. Selçuk Üniversitesi’nin geleceği tartışılarak vizyon ve stratejilerin hazırlanması amacıyla gerekli altyapı oluşturulacak. Üniversitenin dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girebilmesi için takip edilmesi gereken stratejik yol da tespit edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri