Selçuk Üniversitesi'ne yeni rektör belli oluyor! En çok bu isim konuşuluyor

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un görev süresinin dolmasına 1 ay kala, kulisler hızlandı. Rektörlük için en çok konuşulan isim, 3 dönem AK Parti'den Konya Milletvekilliği görevini üstlenen Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir oldu

Konya'nın en köklü üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi'nde rektörlük heyecanı yaşanıyor. Mevcut Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy'un görev süresi 1 ay sonra doluyor. Yeni döneme kısa süre kala kulisler de hızlandı. Rektör olmak isteyen isimlerin Ankara ile telefon trafiği, lobi faaliyetleri sürüyor. Rektörlük için girişimler ve referans arayışları devam ettiriliyor. Tüm bunlar yaşanırken, Selçuk Üniversitesi rektörlüğü için bir kişinin ismi daha fazla ön plana çıkıyor.

ÖZDEMİR ANKARA İLAHİYAT MEZUNU

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için en çok konuşulan isim 1961 yılında Konya'nın Ilgın ilçesinde doğan Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak yükseköğrenimini tamamlayan Özdemir, 2011 yılında profesör ünvanını kazandı.

ARAPÇA İNGİLİZCE FARSÇA BİLİYOR

Özdemir birçok telif ve tercüme kitap, makale, bildiri yayınladı; seminer ve tez yönetti; sempozyum düzenledi, konferans verdi, ulusal ve yerel televizyon programı yaptı. Arapça, İngilizce, Farsça bilmektedir. Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, 3 evlat babasıdır.

3 DÖNEM AK PARTİ’DEN KONYA MİLLETVEKİLLİ OLDU

1980'li yılların başında siyasete giren Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, 25. dönem AK Parti Konya Milletvekili seçildi. Özdemir, bu süre zarfında AK Parti'nin en dikkat çeken isimlerinden biri olurken, 26. ve 27. dönem Konya milletvekilliği görevlerini de üstlendi. 3 dönem Konya'da milletvekilliği yapan Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, bu süreç içinde bilimsel araştırmalarına da devam etti.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri