Selçuk Üniversitesi'ne tıpçı rektör! Herkese sürpriz oldu

Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu. Rektörlüğe sürpriz bir isim getirildi. Konyalı, 49 yaşındaki Genel Cerrah Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, üniversitenin başına geçti. Yılmaz, bir dönem Selçuk Tıp Fakültesi'nde başhekimlik görevini de üstlenmişti

26 Temmuz 2024 Tarihli ve 32613 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan atama kararları yayımlandı. 11 üniversiteye yeni rektör atandı. 11 Nisan 1975 yılında kurulan Selçuk Üniversitesi'ne de atama gerçekleştirildi. Görev süresi dolan Prof. Dr. Metin Aksoy'un yerine tıpçı bir isim olan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz atandı. Bu atama, Konya için sürpriz oldu. Rektörlük için 3 kişinin ismi daha çok ön plana çıkarken, Yılmaz'ın rektörlüğe atanması akademik camiada 'sürpriz' olarak yorumlandı. Konya Bozkırlı olan Yılmaz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kendi alanıyla ilgili çok önemli çalışmalara imza atan birisi olarak tanınıyor.

PROF. DR. HÜSEYİN YILMAZ KİMDİR?

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, 1975 yılında Konya'da doğdu. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girip, 1998 yılında mezun olarak meslek hayatına 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasa başladı. 2004'de Genel Cerraahi uzmanı oldu. Askerlik hizmetini bedelli olarak yaptı. 2004-2009 yılları arasında özel hastanelerde uzman doktor olarak çalıştı. 2009 yılı Ekim ayında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında akademik hayatına başladı. 2014 Şubat ayında Doçent, 2018 yılında Profesör unvanı aldı. Yılmaz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir dönem başhekimlik görevini de üstlenmişti. Ayrıca yeni Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'ın yurt içi ve yurt dışı birçok makalesi bulunuyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri