Selçuk Üniversitesi'ne Genç Araştırıcı Ödülü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Muaz Belviranlı, Prof.Dr.Nilsel Okudan ile birlikte gerçekleştirdiği çalışmayla 'Genç Araştırıcı Ödülü'ne layık görüldü.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muaz Belviranlı, Prof. Dr. Nilsel Okudan ile birlikte gerçekleştirdiği çalışmayla 'Genç Araştırıcı Ödülü'ne layık görüldü.

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'nın işbirliğiyle geçtiğimiz günlerde 39'uncusu düzenlenen Ulusal Fizyoloji Kongresi'ne 300'e yakın akademisyen katıldı. Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, çeşitli dallarda fizyologlar ödüllendirildi. Genç Araştırıcı Ödülü'ne ise 'Curcumin Improves Spatial Memory and Decreases Oxidative Damage in Aged Female Fats' başlıklı çalışmasıyla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muaz Belviranlı layık görüldü. Yrd. Doç. Dr. Belviranlı'ya ödülünü Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevzat Kahveci verdi. Genç Araştırıcı Ödülü'nü aldığı çalışma hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Belviranlı, "Prof. Dr. Nilsel Okudan ile birlikte yürüttüğümüz çalışmamızda 'Zerdeçal' olarak da bilinen ve aktarlarda baharat olarak satılan kurkumin takviyesinin, yaşlı dişi sıçanlardaki hafıza ve bellek üzerine faydalarının olduğunu bilimsel verilerle kanıtlamış olduk. Çalışmamda bana desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Nilsel Okudan başta olmak üzere herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri