Selçuk Üniversitesi'ne büyük çirkinlik

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi (B) Grubu'nda yapılan Hacettepe Üniversitesi-Selçuk Üniversitesi maçının bitiş düdüğüyle birlikte olaylar çıktı
Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden Konya Torku Selçuk Üniversitesi, play off öncesi son maçta deplasmanda Hacettepe Üniversitesi ile karşılaştı. Hayli çekişmeli ve sert geçen maçtan Hacettepe Üniversitesi 77-65 galip ayrıldı. Ancak maçın bitişiyle birlikte Hacettepe’nin kondisyoneri Selçuk Üniversiteli oyunculara önce küfür etti sonra da Selçuk Üniversitesi’nin genç oyuncusu Mustafa’ya saldırdı.

Bu hareketin ardından salon bir anda karıştı. Hacettepe Üniversitesi’nin bütün oyuncuları Selçuk Üniversitesi’nin oyuncu ve yöneticilerine saldırdı. Amerikalı Dearman ve yedek oyuncu Sinan Karamanlıer Selçuk Üniversitesi’nden Azizcan’ı darp etti. Tecrübeli antrenör Halil Üner’e de saldırıda bulunuldu. 

Olaylar sırasında Hacettepe Üniversitesi Spor Salonu’nda polis olmadığı dikkat çekerken özel güvenlik görevlileri olayları önlemekte yetersiz kaldı. Soyunma odalarında da devam eden arbede sırasında Selçuk Üniversitesi’nden Azizcan Özdemir, Hakan Üsküplü ve Alican vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkan Vekili Zeki Çimen yaşanılan olayların futbol maçlarında dahi görülmediğinin altını çizerek “İki örnek üniversite camiasının temsilcilerinin oynadığı maçta yöneticilerimize, antrenörümüze ve sporcularımıza yapılan fiili saldırıyı asla kabul edemeyiz. Bu karşılaşma öncesi Basketbol Federasyonu MHK tarafından belirlenen hakemin bir başka kulübün isteği doğrultusunda değiştirilmesini, böylesine zorlu bir maçta lig komiseri görevlendirilmemesini, salon dışında da olsa polis bulunmamasını ve yöneticiler, teknik heyet ve sporcularımızın bizzat salonda görevli özel güvenlikçiler tarafından darp edilmelerini maç öncesi inanmak istemediğimiz iddialar ile örtüştüğünü gördük’ dediler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri