Selçuk Üniversitesi'ndeki bu atama ortalığı karıştırır! Sadece 64 puan aldı

Selçuk Üniversitesi'nin açtığı diyetisyen kadrosuna KPSS puanı 64 olan bir kişi atandı. Bu atama akılları karıştırdı.

Verilen ilanda aranan nitelikler ise diyetisyen alımının adrese teslim bir ilan olduğunu ortaya çıkardı. Kişiye özel ilan sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Üniversitelerde adrese teslim kadro ilanlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez adrese teslim ilanın adresi ise Konya oldu. Selçuk Üniversitesi’nde açılan sözleşmeyi diyetisyen ilanında KPSS’den 64 alan bir kişi alındı. Bu kadar düşük puan birinin üniversiteye diyetisyen olarak atanması sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. 7-8 bin diyetisyen mezun oluyor. 90 puan alan kişiler atanamıyor. 50 bin diyetisyen işsiz durumda.

DÜŞÜK PUAN DA ATAMAYA ENGEL OLMADI

KPSS puanın düşük olması nedeniyle ilana aranan kişi ile özel nitelikler eklediler. İlana çıkılan kişinin yüksek öğretim kurumlarının beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olması, 2 yıl deneyim sahibi olduğunu belgelendirmesi, gıda güvenliği eğitimi sertifikasına sahip olması ve temel kalifiye yönetim sistemi sertifikasına sahip olması ve klinik nütrisyon temel eğitimi olması gerekiyor. Alımına karar verilen adayın KPSS puanın çok düşük olması nedeniyle ilana çok sayıda özel şartlar eklendiği ortaya çıktı.

BİNLERCE DİYETİSYEN ATAMA BEKLİYOR

Yıllardır atama bekleyen ve KPSS’den çok yüksek puan alan diyetisyenler ise böyle adrese teslim bir ilana sert tepki gösterdi. Sosyal medyada alım kararına tepki gösteren Diyetisyenler, “Bu ilan kişiye açılmış özel bir ilan ve KPSS puanı çok düşük. Ayrıca çok deneyimli ve tecrübeli bir diyetisyen değil. Yıllardır atama bekleyen diyetisyenlerin hakları gasp ediliyor. Demek ki 64 puan alan bir diyetisyenin atamasını kafi görmüşler. Maksimum 700-800 diyetisyen atanıyor yılda. Binlerce diyetisyen ise atama bekliyor. Böyle bir atama tüm diyetisyenlerini üzmüştür” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri