Selçuk Üniversitesi Kampüsü Daha da Yeşil Olacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç arasında imzalanan protokolle Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde boş alanların uygun ağaç türleriyle ağaçlandırılması ve peyzaj düzenleme çalışmalarının yapılması a

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç arasında imzalanan protokolle Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde boş alanların uygun ağaç türleriyle ağaçlandırılması ve peyzaj düzenleme çalışmalarının yapılması amaçlanıyor.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç'ın yanısıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kurucu da katıldı. Kısa bir zaman sonra başlayacak çalışmalar kapsamında Selçuk Üniversitesi'nin Kampüs içerisinde belirleyeceği sınırlar çerçevesinde Orman Bölge Müdürlüğü, öncelikle sahanın toprak analizlerini yaparak ağaçlandırmaya uygun alanlar için ağaçlandırma veya toprak muhafaza uygulama projesi hazırlayacak.

Projenin kampüsün çehresini daha da güzel hale getireceğini söyleyen Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, "Daha önce orman alanları dışındaki alanlarda çalışmalar yapamıyorduk. Son dönemlerde yapılan düzenlemelerle artık tüm alanlarda çalışmalarımızı yürütebiliyoruz. Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde belirlenen 1 milyon 800 bin metrekarelik alanda 12 değişik türden 153 bin fidan dikeceğiz. Selçuk Üniversitesi'nin kampüs alanı için üniversite yönetimiyle birlikte geliştirdiğimiz projeye tüm akademisyeneleri ve öğrencileri dahil etmek istiyoruz. Kampüs alanında hem ağaçlandırma çalışmaları, hem de peyzaj amaçlı çalışmalar yapacağız" dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "Öncelikle kampüs alanımızda böyle güzel bir projeyi hazırladığınız için teşekkür ediyorum. Bu faaliyetler, adeta şenlik havasında hazırlanan bir organizasyonla tüm Selçuk Üniversitesi ailesinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinde ödül alan öğrencilerimizin adına da birer fidan dikerek, bu fidanların serftifikaları kendilerine törenle takdim etmeyi planlıyoruz. Yapılan sosyal faaliyetlerle bu projeye herkesi dahil edip, daha nitelikli hale getireceğiz. Bu proje sadece Selçuk Üniversitesi'ne değil Konya'ya yapılan bir hizmettir. İmzaladığımız protokol umarım güzel sonuçlar verecek ve kampüsümüz bugünkü görüntüsünden daha yeşil olacak" şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından imza törenine geçildi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, prototokolü karşılıklı olarak imzalayıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Üç yıl sürecek proje kapsamında tüm fidanlar Orman Bölge Müdürlüğü tarafından temin edilecek. Dikilen fidanların iki yıl süreyle ot alma ve çapa tamamlama işlemleri Orman Bölge Müdürlüğünce yapılacak. Sulama işlemleri Selçuk Üniversitesi ile diğer resmi kurumlar işbirliğinde gerçekleştirilecek. Proje yaklaşık 700 bin TL'ye malolacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri