Selçuk Üniversitesi halterde birinci oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesinin destekleri ile gerçekleştirilen 8inci Türk

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen “8’inci Türkiye KOÇ FEST Üniversite Spor Oyunları” müsabakaları sonuçlandı. 9-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen organizasyon kapsamında Türkiye’nin 73 üniversitesinden 3500’ün üzerinde sporcu basketbol, voleybol, halter, hentbol, yüzme, su topu, atletizm, cimnastik, futsal ve taekwondo olmak üzere toplam 10 branşta yarıştı. Bir hafta boyunca süren müsabakalarda dereceye giren takımlar ve sporcular belli oldu.

MÜSABAKALARDA BİRİNCİ OLAN ÜNİVERSİTELER

Müsabakalara ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi Halter dalında hem erkeklerde hem de bayanlarda rakiplerini açık ara farkla geride bırakarak birinci oldu. Atletizm dalında erkeklerde Marmara Üniversitesi, bayanlarda Gazi Üniversitesi; Basketbolda bayanlarda Çukurova Üniversitesi, erkeklerde Bahçeşehir Üniversitesi; Futsalda erkeklerde Ege Üniversitesi, bayanlarda Gazi Üniversitesi;  Teakwondoda erkeklerde Ankara Üniversitesi, bayanlarda Anadolu Üniversitesi; Yüzmede erkeklerde Okan Üniversitesi, bayanlarda Kocaeli Üniversitesi; Su Topu dalında Okan Üniversitesi; Voleybolda erkeklerde Gazi Üniversitesi, bayanlarda Bahçeşehir Üniversitesi; Cimnastik dalında Akrobatik Cimnastik’te Muğla Üniversitesi, Sekronize Trombolin’de Ege Üniversitesi, Step’te Selçuk Üniversitesi; Hentbol dalında erkeklerde Gazi Üniversitesi, bayanlarda Kastamonu üniversitesi birinci oldu.

REKTÖR OKUDAN BİRİNCİ OLANLARI TEBRİK ETTİ

3500 sporcunun katıldığı KOÇ FEST Üniversite Spor Oyunları’nın ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “73 üniversiteden 3500 sporcuyu böyle güzel bir organizasyonda şehrimizde ve Üniversitemizde ağırlamaktan bizler çok memnun olduk. Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Böyle güzel bir organizasyonda Üniversitemizi ve şehrimizi iyi şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Müsabakalarda birinci olan takımları ve sporcuları tebrik eder başarılarının devamını dilerim.”dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri