Selçuk Tıp Fakültesi öğrencisi Covid-19'a yenildi

Selçuk Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Merve Mercan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Selçuk Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Merve Mercan, bir süredir yoğun bakımdaydı. Bugün gelen bilgilere göre Merve Mercan hayatını kaybetti. İlk edinilen bilgiler ışığında Merve Mercan'ın kovid teşhisi konulmasının ardından 5. gününde immün yetmezlik tanısı da koyuldu. Merhaba Gazetesi olarak Merve Mercan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

REKTÖR AKSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Merve Mercan'ın vefatından dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da bir taziye mesajı yayınladı. Aksoy, mesajında şunları söyledi: "Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Merve Mercan'n vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Sağlık ordusu en genç üyelerinden birini, Üniversitemiz saygın bir onur öğrencisini kaybetti. Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dilerim."

Sağlık Sen Üniversiteler Sendikası sosyal medya hesabından genç doktorun vefatına ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İntern Dr. Merve Mercan'ın Covid-19 ile mücadelesinde hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kardeşimize Allah'tan rahmet; ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemiller diliyorum. Sağlık camiamızın başı sağ olsun.”

40 GÜNDÜR YOĞUN BAKIM GÖRÜYORDU

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı da konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf İntörn öğrencimiz Merve Mercan 10 Eylül Perşembe günü sabah 08.00 sularında vefat etti. Merve ilk kez 45 gün önce Covid pozitif olarak tespit edilmiş ve hastanemizde tedavi altına alınmıştı. Yatışından yaklaşık 5 gün sonra kendisinde immün yetmezlik olduğu tespit edildi. Tüm tedavi basamakları sırayla ve özenle uygulandı. Merve’miz yaklaşık 40 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyordu.  Tıp Fakültemizin tüm hekimlerinin ve sağlık personelinin yoğun çabalarına ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen Merve’miz bu sabah hayata gözlerini yumdu. Merve Fakültemizin Onur öğrencisiydi. Son derece başarılı, saygın, kıymetli, tüm çevresine örnek bir öğrenciydi. Üzüntümüz, acımız çok büyük. Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine, tüm sağlık camiasına sabır dileriz."

İNTERN DOKTOR KİMLERE DENİR?

Tıp Fakültesinden mezun olmadan önce, temel bilgi ve becerilerin kazandırılması için, hastanede bir yıl boyunca çalışacak öğrencilere verilen isimdir. İntern Doktor, Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencileridir. Altıncı sınıfa geçen tüm öğrencilere bu ünvan verilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri