Selçuk tempo artırdı

TB2L temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitespor’da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Sarı-mavili ekip 14 Eylül tarihine kadar günde çift idman yapacak
Bu sezon yeniden BEKO Basketbol ligine dönmek isteyen sarı-mavililer yeni sezon hazırlıklarını tam kadro halinde sabah kros halter akşam ise salon çalışmaları ile sürdürüyor. Başarılı çalıştırıcı Kalyoncu bu ağır tempolu çalışmanın ardından bol bol hazırlık maçı yaparak oyun sistemi üzerinde duracaklarını belirterek; “Konya’nın bizden beklentisini biliyoruz. Bunun içinde sabır ve büyük bir istekle takım olarak çalışmalarımız sürüyor. Eylül ayı ile birlikte özel maç programımızda başlayacak. Oynayacağımız hazırlık maçları ile eksiklerimizi görmeye çalışacağız. Gördüğümüz bu eksiklikleri lig başlayana kadar düzeltmek için çaba harcayacağız. Lige en hazır bir şekilde girmek istiyoruz. Yeni sezon hazırlıkları dahilinde antrenmanlarımız çift olarak devam ediyor.
Yaklaşık iki hafta daha bunu devam ettireceğiz. 14 Eylül tarihinde ise Uşak’ta yapılacak bir turnuvaya katılacağız. Yeni sezonda basketbol sevdalısı bu şehre iyi bir takım izlettirmek istiyoruz.”dedi. Selçuk Üniversitespor Kulüp Başkanı Kürşat Turgut hazırlıkların çok olumlu bir havada devam ettiğini, oyuncuların performans ve morallerinden memnun olduklarını ifade etti.
Turgut, “Oyuncularımız ve teknik heyetimiz özverili bir şekilde yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyorlar. Her gün çift idman yapan oyuncularımız yoğun bir antrenman programından geçiyor. İnanıyorum ki bu yoğun ve zor geçen antrenmanların meyvesini ligde toplayacağız. Lig öncesinde takımımız bir çok özel turnuvaya katılacak. Yeni sezonda hedefe ulaşmak için tüm camia olarak kenetlendik” dedi.
Başkanvekili Zeki Çimen, Torku Selçuk Üniversitesi’ni hak ettiği Beko Basketbol Ligi’ne çıkarma adına gerekli tüm adımların atılacağını ve teknik heyetten talep gelmesi durumunda önümüzdeki günlerde bir transfer daha yapabileceklerinin altını çizdi. Çimen, “Torku Selçuk Üniversitesi’ni Beko Basketbol Ligi’ne çıkarmak için zorlu bir yolculuğa adım attık. Deyim yerindeyse yönetimdeki 37 arkadaşımızla birlikte şampiyonluğu vazife edindik. Kolay olmayacak ancak; şehrin diğer dinamikleri ve güçlü kadromuzla bunu başaracağız. İyi bir kadro kurduğumuza inanıyoruz. Eğer hocamızın bir transfer talebi olursa bunu da yerine getiririz. Basketbol severler rahat olsun bu sezon Beko Basketbol Ligi’ne yükseleceğiz” dedi.
Ligde çok çetin bir mücadelenin de yaşanacağına dikkat çeken Çimen: “Beko Basketbol Ligi’ne çıkmak isteyen takım sayısı çok fazla. Bu sezon 24 takımlı son sene. Bundan sonra kademeli olarak takım sayısında düşüş olacak. Bu nedenle 2010-2011 sezonu çok zor geçecek. Takımların bir taraftan Play-Off’a adını yazdırma diğer yandan ligde kalma mücadelesi çok çekişmeli geçecek. A ve B grubundaki ilk sekiz takım Play Off’da mücadele edecek ve 9.sırada olan takımlar EBBL takımlarıyla Play Out oynayacaklar. Bunun için tüm takımların öncelikli hedefi ilk 8’e girmek olacak. Torku Selçuk Üniversitesi olarak bizim de öncelikli hedefimiz 22 hafta sürecek normal sezonu başarılı bir şekilde tamamlayıp adımımızı 26 Mart’ta başlayacak Play-Off’a yazdırmak. Bunu da başaracak güce sahibiz” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri