Selçuk son periyotta kazandı

Basketbol 2. Liginde mücadele eden temsilcimiz ligin bitimine bir hafta kala çıktığı deplasman maçında İstanbul temsilcisi Darüşşafaka'yı 79-75 yendi.

Basketbol 2. Liginde mücadele eden temsilcimiz ligin bitimine bir hafta kala çıktığı deplasman maçında İstanbul temsilcisi Darüşşafaka'yı 79-75 yendi. Ligde artık tamamen Play-Off maçlarını düşünen sarı-mavili ekip ligin 33. haftasında deplasmanda karşılaştığı Darüşşafaka'yı zorlanmasına rağmen son periyotta gösterdiği savunma ve hücum performansı ile geçmesini bildi. Temsilcimiz son maçını sahasında Göztepe Sportif ile oynayacak.

Ayhan Şahenk Spor Salonunda oynanan mücadeleye temsilcimiz iyi başladı.İlk çeyreğin sonunda skor 19-16 sarı-mavili ekibin lehineydi.2. Çeyrekte toparlanan ev sahibi ekip Torku Selçuk Üniversitesi'ne karşı tam 26 sayı bulurken sarı-mavili ekip rakibine 20 sayı ile karşılık verdi. Kıran kırana geçen 2. çeyreğin sonunda skor 42-39 ev sahibi Darüşşafaka lehineydi. Devreye yenik giren  Torku Selçuk Üniversitesi 3. periyotta da istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Bu bölümde çok kötü bir oyun sergileyen sarı-mavili bu bölümde sadece 11 sayı üretebildi. Ev sahibi Darüşşafaka ise bu bölümde farkı iyice açtı. Torku Selçuk Üniversitesi'ne 20 sayı atan ev sahibi ekip 3. çeyreği 62-50 önde tamamladı. Karşılaşmanın final periyoduna bambaşka bir kimlikle çıkan Torku Selçuk Üniversitesi rakibine çok fazla sayı şansı tanımadı. Savunmasıyla rakibine geçit vermeyen sarı-mavili ekip aynı başarıyı hücum hattında da gösterdi.Torku Selçuk Üniversitesi final periyodunda rakip potaya tam 29 sayı attı. Başarılı hücum organizasyonuyla rakibine üstünlük sağlayan sarı-mavili ekip savunmada da rakibine sadece 13 sayı izni verdi. Torku Selçuk Üniversitesi Final periyodundaki performansı ile zorlu müsabakayı 79-75  kazandı. Sarı-mavili ekip kazandığı bu maçla birlikte puanını 56 yaparak 2. basamaktaki yerini de korudu.

SALON: Ayhan Şahenk
HAKEMLER: Serkan Sert, Ozan Gönen,Süleyman Dağder Dağli
DARÜŞŞAFAKA: Marcus Anthony 2, Merthan 3, Gökhan, Cihan 11, Tuğberk 3, Tarell Dendy 21, Orhan Buğra 2, Uluğ 12, Cihan 7, Adem 5
TORKU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ:  Ayhan Onur, Ufuk 4, Clark 10, Hadi Özdemir 2, Hadi Doğan  4, İhsan Yalçın 21, Orçun 15 Granger 16, Burak 2,Oktay 4, Fahri Kaan 1
PERİYOTLAR: 16-19, 42-39, 62-50, 79-75

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri