Selçuk oyunu ile umut verdi

4 yıllık aradan sonra tekrar Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Torku Selçuk Üniversitesi hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performansla umut verdi.

Bursa'da düzenlenen özel bir turnuvada şampiyon olan Torku Selçuk Üniversitesi ilk ciddi maçlarında gösterdiği performansla camiadan tam not aldı Torku Selçuk Üniversitesi ilk ciddi sınavında basketbol camiasından tam not aldı. Turnuvada Final Gençlik, Akhisar Belediye ve Hacettepe'yi mağlup ederek şampiyon olan Üniversite'nin yabancı oyuncuları ilk kez forma giymişti. Selçuk Üniversitesi'nin performansından genel olarak çok memnun olduklarını belirten Üniversite'nin Basketbol Şube Sorumlusu Kerem Öten, “Bütün takım beklenenin üzerinde performans sergiledi ancak yabancı oyuncularımız gerçekten çok iyi. Özellikle Sean Williams harika bir oyuncu. Genel olarak oyuncularımızın performansından memnunuz. Sadece bir bölgemizde biraz eksiklik göze çarptı. O nokta da Türkiye Kupası maçlarının ardından tekrar bir durum değerlendirmesi yaparak gerekli önlemi alacağız. Gerekirse 5 numara mevkisine bir takviyede bulunabiliriz. Yerli oyuncularımızda ellerinden gelen her şeyi veriyor. Hakan Köseoğlu, Valentin Pastal ve Yunus Akçay fark oluşturan oyuncular. Burak Selen görecini hakkıyla yerine getiriyor. 4 yabancı oyuncumuzda kampa katıldı. Artık eksiksiz çalışmaya başladık. Türkiye Kupası grup maçları bize kim olduğumuzu gösterecek ancak şu andan söyleyebilirim ki Selçuk Üniversitesi kolay lokma olmayacak” dedi.  
ŞAMPİYON KAMPA GİRDİ
Bursa'da katıldığı turnuvada bütün rakiplerini yenerek şampiyon olan Beko Basketbol Ligi'ndeki temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi Çanakkale'de kampa girdi. Bursa'da düzenlenen ve Torku Selçuk Üniversitesi'nin Basketbol 2. Ligi'nde mücadele edeceği dönemde planlanmasından dolayı ikinci lig takımlarının katıldığı turnuvada ilk olarak Akhisar Belediyespor'u, ardındanda ev sahibi Final Gençlik'i mağlup eden Üniversite son olarak da Havettepe takımını mağlup ederek turnuvanın şampiyonu olmuştu. Yabancı oyuncuların ilk kez forma giydiği maçlarda özellikle Sean Williams ve Troy Devries'in performansları teknik ekibin yüzünü güldürdü. Yerli oyuncular arasında Yunus Akçay ve Hakan Köseoğlu tecrübesi ve kalitesi ile farklarını ortaya koyarken Torku Selçuk Üniversitesi gelecek adına umut verdi. Selçuk Kartalları bu turnuvanın ardından Çanakkale'de kampa girdi. Baş antrenör Cengiz Karadağ'ın takımın birbirine uyum sağlaması için çok önem verdiği Çanakkale kampı ay sonuna kadar sürecek. Takımın fizik ve kondisyon açısından lige hazır hale gelmesi için Çanakkale kampı Üniversite için büyük önem taşıyor. Torku Selçuk Üniversitesi kampın ardından Edirne’de yapılacak olan Türkiye Kupası Grup Maçları için Edirne'ye geçecek. Selçuk buradaki ilk maçını 1 Ekim tarihinde Olin Edirne ile oynayacak. Selçuk Üniversitesi'nin grubunda Olin Edirne, Fenerbahçe Ülker, Tofaş bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri