Selçuk moda atölyesinden depremzedelere destek

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümü üretim atölyesinde öğretim elamanları ve öğrencileri, gönüllülük esasıyla depremzedeler için giysi üretti.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümü üretim atölyesinde öğretim elamanları ve öğrencileri, gönüllülük esasıyla depremzedeler için giysi üretti.

Atölyede üretilen çarşaf, yastık kılıfı, kadın ve çocuk için alt pijama, sweatshirt, etek gibi giysi grupları depremzedelere ulaştırıldı.

8 Mart Kadınlar Gününe istinaden yapılan üretimlere de katkı vermek isteyen üniversitenin kadın yöneticileri, depremzedelerin yararına üretim atölyesi düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve rektör yardımcılarının da ziyaretleri ile başlayan atölye çalışmasında kadın giysi grubu, battaniye ve çarşaf depremzedelere ulaştırıldı.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan’ın destekleri ile yapılan üretimler için Moda Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerife Yıldız şunları söyledi: “Öncelikle 11 ilimizi kapsayan büyük bir afet yaşandığı için çok üzgünüm. ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Moda tasarımı bölümü olarak afetin yaşandığı günden itibaren ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık, bölüm hocalarımız ve öğrencilerimizin elbirliği ile atölyemizde depremzedeler için çeşitli üretimlere başladık ve çok sayıda depremzedenin yaralarını sarmaya çalıştık. Üniversitemizin çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan değerli kadın yöneticilerimiz de bu çalışmaya destek vermek istediler ve yine depremzedelerin yararına 8 Mart Kadınlar Gününde bir workshop planladık. Üniversitemiz rektörü sayın Prof. Dr. Metin Aksoy ve rektör yardımcıları hocalarımızın katılımlarıyla başlayan workshop başarılı bir şekilde tamamlandı ve üretilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.”

M. ALİ NURULLAHOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri