Selçuk, liderliği garantiledi: 81-70

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ligin 37. haftasında ve sahasında oynadığı son maçta Gelişim Kolejini 81-70 yendi.

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ligin 37. haftasında ve sahasında oynadığı son maçta Gelişim Kolejini 81-70 yendi. Taraftarının da desteğiyle üstün bir oyun ortaya koyan sarı-mavililer rakibini mağlup ederek sezonu lider bitirmeyi garantiledi. Karşılaşmaya Lamar Johnson’ın serbest atıştan kazandırdığı 2 sayı ile başlanırken, Uzun süre karşılıklı sayılarla geçen çeyreğin sonunda 21 – 18’lik sayı ile Gelişim Koleji ilk periyotu önde bitiren taraf oldu.

2. çeyreğe kötü başlayan Selçuk ekibi farkın 8 sayıya kadar yükselmesine izin verirken çeyreğin son 5 dakikasına doğru farkı kapatarak devreye 39 – 34 önde giren taraf oldu. Sarı mavililer karşılaşmanın 2. yarısında farkı 10 sayıya çıkarttı. Konuk takım kalan sürede ciddi bir hücum yapsa da Selçuk Üniversitesi son 4 dakikaya kadar farkı korumayı bildi, Karşılıklı sayılarla geçen kalan süre sonunda final setine 59 – 52’lik skorla önde giren taraf Selçuk Üniversitesi oldu.  Karşılaşmanın son çeyreği de oldukça çekişmeli geçerken, Selçuk kartalları karşılaşmadan 81 – 70 galip ayrılarak sezonu şampiyon olarak bitirmeyi garantiledi.

 

SALON: Torku Arena

HAKEMLER: Tahsin Kuzu, A. Taner İbin, Murat Kuşçu

TORKU SELÇUK ÜNİ: Erdem, Dobie, Eren, Ufuk Kaçar, İsmail, Berk, İlkay Okay, Mustafa Güçyetmez, Lamar Johnson, Emre Boztepe, Ömer Ünver, Onur Aydın

GELİŞİM KOLEJİ: Mert, Serkan, Emre, Özgün, Yılmaz, Onat Akış, Sertay Gürsu, Cem, Fatih, Kaan, Eren , Derek Williams

1.Periyot: 21 – 18 (Gelişim Koleji)

2.Periyot: 39 – 34 (Torku Selçuk Üni)

3.Periyot: 59 – 52 (Torku Selçuk Üni)

4.Periyot: 81-70(Torku Selçuk Üni)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri