Selçuk lider önünde

Üniversitespor, lider Efes önünde bugün zorlu bir sınava çıkacak. Banvit yenilgisi ile moral kaybeden sarı-mavililer, zorlu maçta sürpriz gerçekleştirerek evine galibiyetle dönmek istiyor

Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor 18. hafta müsabakasında Efes önünde terleyecek. Bugün Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. Efes -Mutlu akü Selçuk Üniversitespor maçını Recep Ankaralı, Elif İnci, Yücel Çilingir hakem triyosu yönetecek. Karşılaşma Spor-Max’tan naklen yayınlanacak. Sağ ayağında şişlik bulunan ve tedavisi tamamlanan İbrahim Öztürk takımla birlikte çalışmalara başlarken koç Karadağ’ın, görev vermesi halinde Efes maçında forma giyecek.

Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren sarı-mavililer, lider Efes karşısında sürpriz bir sonuca imza atmak için uğraş verecek. Ligde ikinci yarıya Antalya Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı galibiyetle başlayan, ancak geçtiğimiz hafta deplasmanda Banvit’e son saniyelerde şanssız bir şekilde yenilen Üniversitespor, Efes maçına sıkı bir şekilde hazırlandı.
Ligde oynadığı 17 maçın 6’sını kazanan 11’ini ise kaybeden sarı-mavililer, ilk yarıda Konya’da oynadığı maçta ise Efes’e yenilmişti. Lider durumda bulunan Efes ise şuana kadar tek yenilgisini Banvit karşısında sezonun ilk maçında almıştı. 16 maçtır yenilmeyen ve müthiş bir seri yakalayan Efes temsilcimiz karşısına da favori olarak çıkıyor. Ligin en çok sayı atan ve en az sayı yiyen takımları arasında yer alan Efes şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösteriliyor. Üniversitespor Genel Menajeri Murat Çetinkaya, zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, “Liderle oynuyoruz. Kazanmak için uğraş vereceğiz” dedi.
KARADAĞ: İYİ HAZIRLINDIK
Selçuk Üniversitesi antrenörü Cengiz Karadağ, Banvit karşısında sergiledikleri istekli oyunu Efes Pilsen karşısında da göstermek istediklerini söyledi. Karadağ, yaptığı açıklamada, yarın lig lideri Efes ile deplasmanda zorlu bir mücadeleye çıkacaklarını belirtti. Efes’in son haftalarda yükselen bir form grafiği olduğunu ifade eden Karadağ, “Lig liderine karşı oynuyoruz. Çok iyi bir kadroya sahipler. Her hafta form grafikleri daha da yükseliyor” dedi. Karadağ, Efes’e saygı duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Banvit maçını kaybetmemize rağmen son saniyelere kadar mücadele azmimizi yitirmedik. Takım olarak Efes maçına da çok iyi hazırlandık. Banvit maçında sergilediğimiz istekli oyunu Efes Pilsen karşısında da göstermeliyiz. Bu maçta son saniyeye kadar yüksek konsantrasyonla mücadele etmemiz gerekiyor.”
18. HAFTA PERDESİ 2 MAÇLA AÇILIYOR
Öte yandan Lig’de 18. haftanın perdesi bugün Bursa ve İstanbul’da yapılacak 2 maçla açılıyor. Ligde haftanın maçlarının programı şöyle: Bugün: 18.00 OYAK Renault-Beşiktaş Cola Turka (Bursa Atatürk) 20.00 Efes Pilsen-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Darüşşafaka Ayhan Şahenk) Yarın: 15.00    Galatasaray Cafe Crow-Banvit (Darüşşafaka Ayhan Şahenk) 16.00    Casa TED Kolejliler-Türk Telekom (TOBB) 17.00 Kepez Belediyesi-Aliağa Petkim (Kepez Belediye) 17.00 Pınar Karşıyaka-Darüşşafaka Cooper Tires (Karşıyaka) 17.00 Erdemir-Antalya Büyükşehir Belediyesi (Erdemir) 8 Şubat Pazar: 16.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Fenerbahçe Ülker (Edip Buran) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri