Selçuk kolları sıvıyor

Antrenör sorunun Ajlan Kavasoğlu ile anlaşarak çözen Selçuk Üniversitesi, transfer harekatına başlıyor

Antrenör sorunun Ajlan Kavasoğlu ile anlaşarak çözen Selçuk Üniversitesi, transfer harekatına başlıyor. Kavasoğlu ile dün akşam bir araya gelen yönetim kurulu alınacak isimleri önümüzdeki günlerde açıklayacak

 

T2BL temsilcimizde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Selçuk Üniversitesi yönetimi sezona en iyi şekilde başlamanın planlarını yapıyor. Yaptığı ziyaretlerle şehrin dinamiklerini hareketlendirmeye çalışan sarı-mavili ekibin yönetimi transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, yeni sezonda tüm şehrin desteğine ihtiyaçlarının olduklarını ifade ederek,“Şehirdeki tüm dinamikleri bir araya getirerek kulübümüzü Beko Basketbol ligine taşıyacağımıza inanıyoruz. Ancak basketbol ikinci liginde Konya’yı temsil eden tek takım olarak şehrin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İş adamları ve Selçuk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek bugüne kadar istediğimiz başarıyı yakalayamasak da sportif anlamada önemli çalışmalar yaptık. Şehirde daha geniş kapsamlı bir birliktelik sağlayarak basketbolda en üst düzeyde mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Transfer konusunda da çalışmalarını sürdüren Selçuk Üniversitesi ilk olarak antrenör problemini başarılı antrenör Ajlan Kavasoğlu ile anlaşarak çözdü. Ajlan Kavasoğlu dün akşam Konya’ya gelerek yönetim ile transfer hakkında görüştü. Yeni sezonda da zirveye oynayan ve Beko Basketbol ligini kovalayan bir takım yapmanın düşüncesi ile hareket eden Derebağ ve ekibi oyuncu görüşmelerini sürdürüyor. Selçuk kartalları geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan iki Amerikalı ile ilk temasları olumlu geçti. Dobie ve Darlon Lamar Johnson ile görüşen sarı mavililer, oyunculardan olumlu yanıt aldı. Değişen statü ile birlikte sahada her iki oyuncunun da aynı anda yer alması mümkün olacak. Selçuk kartalları bir yabancı oyuncu daha transfer edebilir. Antrenör arayışlarını bir an önce tamamlamak isteyen Selçuk Üniversitespor bir çok takımı 1. lige taşıyan 3 antrenör ile görüşmelerini sürdürüyor. Sarı-mavili ekip bir an önce bu sorunu çözerek yeni sezona daha iddialı girmek istiyor. Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne katılmak isteyen kulüpler için başvurular dün itibari ile sona erdi. 1. Lige katılacağını bildirmeyen bir takım olduğu takdirde temsilcimiz Selçuk Üniversitesi Beko Basketbol Ligine davet edilecek.  Basketbol Liginde transfer dönemi ise 2 Temmuz’da başladı. Yerli oyuncular için transferin sona erme süresi 31 Ağustos olarak açıklandı.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri