Selçuk iyi bitirdi

Torku Selçuk Üniversitesi sezonun başında ve sonunda elde ettiği galibiyet serileriyle ligi 2. bitirmeyi başardı. İlk yarının sonu ve 2. yarının başındaki kötü performans Üniversite'nin liderliğini engelledi

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nin normal sezonu geride kaldı. Mackolik.com Uşak Üniversitesi sezonu lider tamamlarken temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi 2. sırayı aldı. Sezon ortasında büyük bir düşüş yaşayan Torku Selçuk Üniversitesi bir ara 5. sıraya kadar gerilemişti. Ligin sonuna doğru yakaladığı üst düzey performansla 6 maçlık bir galibiyet serisi elde eden Üniversite normal sezonu 2. bitirmeyi ve Play-Off boyunca ev sahibi olma avantajını elde etti. Torku Selçuk Üniversitesi Halil Üner'in takımın başına gelmesinin ardından sadece Maliye Milli Piyango'ya mağlup oldu.

SERİNİN BAŞI SONU PİYANGO

Torku Selçuk Üniversitesi sezona fırtına gibi bir başlangıç yaptı. İlk 5 maçı kazanan Ünriversite liderliği ele geçirdi. Ligin 6 haftasında Akhisar Belediye karşısında şanssız bir yenilgi alan Selçuk  sonraki haftalardaki maçlarını kazanarak  seriyi sürdürdü. 11. haftayada geride kalan 10 maçın 9'unu kazanmış bir Selçuk Üniversitesi vardı. 11 haftada Maliye Milli Piyangoya 94-90 mağlup olan Üniversite'de düşüş bu maçla birlikte başlamış oldu. Üniversite Maliye'nin ardından Final Gençlik ve Göztepe maçlarını da kaybetti. İkinci yarıda kötü gidişini sürdüren Torku Selçuk Üniversites yarıya Bandırma Kırmızı mağlubiyeti ile başladı. Ardından 4 maçlık bir seri daha yakalayan Üniversite Akhisar Belediye maçı ile tekrar bir düşüş sürecine girdi. Mackolik.com Uşak Üniversite'si ve Pi Kolejine mağlup olan Torku Selçuk Üniversitesi'nde yollar Antrenör Ajlan Kavasoğlu ile ayrıldı. Best Balıkesir Basketbol maçı öncesi tecrübeli antrenör Halil Üner'i takımın başına getiren Üniversite formda rakibini mağlup etmeyi başardı. Yeni hocasıyla yeni bir çıkış yakalaması beklenen Torku Selçuk Üniversitesi bir sonraki hafta ilk yarıda yenilerek kötü gidişin başlangıç maçını yaptığı Maliye Milli Piyango'ya bir kez daha yenildi. Bu maçın ardından oynadığı 6 maçı da kazanan Üniversite bu performansı sayesinde ligi 2. bitirmeyi başardı. İlk yarıda çöküş sürecine Maliye maçı ile giren Torku Selçuk Üniversitesi yine bir Maliye maçının ardından çıkış yakaladı.

EN ÇOK SAYI GRANGER VE CLARK'DAN

Gözlerin Play-Off serisinin ilk maçı olan Trabzonspor Basketbol maçına çevrildiği Üniversite'de normal sezonda en çok sayıyı Granger ve Clark eli ile buldu. İki oyuncu da Selçuk Üniversitesi adına 506 sayı üretti. İki oyuncununda maç başına sayı ortalaması 14.8 olarak gerçekleşti. Clark 34 maçta 17 saat 21 dakika sahada kalırken Granger 34 maçta 18 saat 2 dakika süre aldı. Play-Off sürecinde bu iki oyuncu Torku Selçuk Üniversitesi'nin en büyük kozu olacak. Clark ve Granger'ın yanı sıra yeni transfer Bernard King'in de performansı merak konusu. Tecrübeli oyuncu cumartesi oynanacak Trabzonspor Basketbol maçında forma giyebilecek.

YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri