Selçuk ilk maçını kazandı

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Torku Selçuk üniversitesi evinde oynadığı ilk hazırlık maçını kazandı.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Torku Selçuk üniversitesi evinde oynadığı ilk hazırlık maçını kazandı. Sarı-mavili ekip hazırlık maçlarını İzmir'de sürdürecek. Üniversite dönüşte Manisa'da Vestel ile karşılaşacak.
Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde mücadele verecek olan Torku Selçuk Üniversitesi’nde yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Zonguldak kampını tamamlayan Sarı-Mavililer özel maç serisine devam ediyor. Geçtiğimiz gün Konya’da oynanan hazırlık maçında Temsilcimiz Pi Koleji’ni 79-57 mağlup etti. İlk periyodu 21-13, devreyi de 36-29 önde kapatan ev sahibi, son 10 dakikaya da 59-36 ile farklı şekilde önde girdi. Temsilcimiz ikinci hazırlık maçını da dün İzmir Büyükşehir Belediyespor ile yaptı. Sergilediği oyun ile ilerisi için umut veren Sarı-Mavililer  bugün  ise yine İzmir’de Gelişim Koleji ile karşılaşacak. İzmir turnesini 7 Eylül’deki İzmirspor maçı ile tamamlayacak Selçuk Üniversitesi dönüşte Manisa’ya uğrayacak ve 8 Eylül’de Vestel ile karşı karşıya gelecek. Selçuk Üniversitesi 12-14 Eylül tarihlerinde ise Ankara’da Maliye Milli Piyango, İstanbul BB ve Söğütsen Seramik ile dörtlü turnuvada karşı karşıya geldikten sonra 18-20 Eylül tarihlerinde Federasyon Kupası’nda mücadele edecek.
Yarı finale kalması durumunda 23-25, finale kalması durumunda ise 29-30 Eylül tarihleri arasında kupa maçlarını oynayacak temsilcimiz ligin ilk sınavını ise 6 Ekim’de kendi evinde Banvit Kırmızı ile kendi evinde oynayacak. Selçuk Üniversitesi antrenörü Ajlan Kavasoğlu ikinci dönem hazırlık kampını verimli geçtiğini söyledi. Kavasoğlu “Konya’da yaptığımız birinci etap çalışmanın ardından Zonguldakta daha sıkı ve kondisyon ağırlıklı aynı zamanda da topla çalışma yaptığımız zorlu bir kamp geçirdik. Burada yaptığımız ağırlık çalışmalarında tüm sporcularımızın öz verili ve istekli temposu teknik heyet olarak bizleri de ilerisi için fazlası ile ümitlendirdi. Tecrübeli oyuncularımız ile genç sporcularımızın kısa sürede birbirleri ile kaynaşmaları abi kardeşlik duygularının zirveye çıkması bizim takım olma yolunda ki iddiamızı da güçlendir. Teknik heyet olarak Zonguldak kampının bizim için çok faydalı olduğunu gördük. İnşallah bundan sonra ki özel maç ve turnuva müsabakalarında da bu çalışmaların semeresini alacağız” dedi.
Yeni sezon için umutlu konuşan Torku Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, “Yaptığımız transferlerle iyi bir ekip oluşturduk. Antrenörümüz Ajlan Kavaslıoğlu da basketbol da kariyeri başarılarla dolu bir spor adamı. Yönetim teknik heyet ve oyuncular olarak bu sezon ligin iyi basketbol oynayan seyir zevki yüksek bir takım izlettirmek için çaba harcıyoruz. Transfer çalışmalarımız da yaptığımız yabancı transferi ile tamamlandı. Artık takım olarak tamamen lig öncesi hazırlıklarına motive olduk. İnşallah bu yıl mutlu sona ulaşırız. ” dedi. Derebağ, yeni sezonda tüm şehrin desteğine ihtiyaçlarının olduklarını ifade ederek,“Şehirdeki tüm dinamikleri bir araya getirerek kulübümüzü Beko Basketbol ligine taşıyacağımıza inanıyoruz. Ancak basketbol ikinci liginde Konya’yı temsil eden tek takım olarak şehrin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İş adamları ve Selçuk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek bugüne kadar istediğimiz başarıyı yakalayamasak da sportif anlamada önemli çalışmalar yaptık. Şehirde daha geniş kapsamlı bir birliktelik sağlayarak basketbolda en üst düzeyde mücadele etmeliyiz” diye konuştu.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri