Selçuk İletişim öğrencisi belgeseliyle 4. defa ödül aldı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Emre Karadaş’ın yönettiği “Duvar” adlı belgesel film, TRT’nin düzenlediği “Uluslararası Belgesel Film Yarışması”ndaki
 Karadaş, aynı filmle ulusal ve uluslararası yarışmalarda 4’üncü kez ‘En İyi Belgesel’ film ödülü almaya hak kazandı.
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen TRT Uluslararası Belgesel Film Yarışması’na, ‘Uluslar arası’ kategoride 136, ‘Ulusal Profesyonel’ kategoride 26 ve ‘Ulusal Amatör’ kategoride 70 olmak üzere toplamda 232 belgesel film katıldı. 3 kategoride ön elemeyi geçen 44 film, final heyecanına ortak oldu. TRT–1 ekranlarından canlı yayınlanan ödül törenine TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve İranlı ünlü Yönetmen Majid Majidi’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende Selçuk İletişim öğrencisi Emre Karadaş, yönettiği “Duvar” adlı belgesel film ile ‘Ulusal Amatör’ kategoride ‘En İyi Film’ ödülünü almayı başardı. Filmleri Akademisyen-Yönetmen Sadık Battal, Yönetmen-Senarist Onur Ünlü, Yazar Hasan Ali Yıldırım, Akademisyen Andreas Treske ve Sinema Yazarı-Senarist Rıdvan Şentürk’ten oluşan seçici kurul değerlendirdi.
Ödül töreninde konuşan Emre Karadaş, “Bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan, fakültemizin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can hocama teşekkür ediyorum. Selçuk İletişim’in başarısı bizlerden sonra da devam edecek” dedi. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer de, Emre Karadaş’ı tebrik etti. Emre Karadaş, şu ana kadar aynı yapıtıyla toplam 4 ayrı ödül almayı başardı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri