Selçuk İletişim, ödüle doymuyor

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, yazılı, görsel, işitsel, reklâm, halkla İlişkiler ve internet yayıncılığı dallarında düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışmalarda en fazla ödül ve birincilik alan fakülte olarak adından söz ettiriyor.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer başarılarını ,”Başarılarımızın en büyük nedeni diğer üniversitelerin iletişim fakültelerine göre uygulama alanlarında öğrencilere daha çok görev vermemiz, hiçbir imkânı onlardan esirgememizdir” diye açıklıyor. Türkiye’de nitelikli medya çalışanı, sinemacı, televizyoncu ve yönetici yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl yüzlerce ulusal ve uluslar arası yarışma ve festival düzenleniyor. Bu yarışma ve festivallere ülke çapından birçok üniversitenin iletişim fakültesi öğrencileri katılıyor. Bu fakültelerden biri de Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi. Selçuk İletişim, son birkaç yılda katıldığı yarışma ve festivallerde kısa film, belgesel, reklâm, haber gibi dallarda onlarca birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde etti. Selçuk İletişim en son Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği 20. Genç İletişimciler Yarışmasına damgasını vurdu. 25 üniversiteden 779 öğrencinin katıldı yarışmada 720 projeden sadece 76 proje ödüle layık görüldü. Bu zorlu yarışmada en çok ödül alan fakültesi ise Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi oldu. Selçuk İletişim’den 24 öğrenci finale kalırken, 4’ü birincilik olmak üzere 13 proje ödüle layık görüldü. Fakültesi başarıdan başarıya koşan Prof. Dr. Sümer, elde edilen bu başarıların nedenlerini sıraladı. “Öğrencilerimizin başarısının en büyük nedeni hiçbir imkânı onlardan esirgememiz. İsteyen her öğrenci Radyo Üniversite’de, Üniversite TV’de, gazetede ve reklâm ajansında görev alabilir. Televizyon ve radyo yayınlarımızın yüzde 80’i öğrenci, yüzde 20’si akademisyen emeğidir” ifadelerini kullandı. 

Öğrencileri uygulama alanında aktif tutarak işi yerinde öğrenmelerini amaçladıklarını ifade eden Sümer, bu uygulamanın ne kadar doğru olduğunu aldıkları ödüllerin gösterdiğini dile getirdi.  Akademik kadro olarak ta İstanbul İletişim, Ankara İletişim ve Anadolu İletişim fakültelerinin kendi fakültelerine kıyasla çok daha geniş bir akademik kadrosu olduğunu anlatan Sümer, “Fakat o fakültelerde uygulamadan çok teoriye ağırlık veriliyor. Biz ise öğrencilerimi hem teori hem de uygulama konusunda donanımlı bir şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu nedenle uygulama alanında bizim öğrencilerimiz onların öğrencilerinden daha başarılı oluyor” diye konuştu.
Fakültelerinin uygulama alanında teknolojik imkânlarının da çok iyi olduğunu kaydeden Sümer, fakülte bünyesinde 24 saat yayın yapan bir televizyon ve radyo, ayda bir defa çıkan gazete ve reklâm ajansı bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Selçuk İletişim Fakültesi öğrencilerinin katıldıkları yarışmalarda aldıkları ödüllerden bazıları ise şunlar: Ankara 19. Uluslararası Film Festivali’nde birincilik, Uluslararası Kar Film Festivali’nde birincilik, Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film, 2. Uluslar arası Bursa İpekyolu Film Festivali’nde birincilik.  
 MUSTAFA TURA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri