Selçuk hızını kesmedi

Torku Selçuk Üniversitesi yarı final ilk maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Sarı-mavililer ikinci maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı

Torku Selçuk Üniversitesi yarı final ilk maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Sarı-mavililer ikinci maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı

 

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi Play-Off yarı final ilk maçında geçtiğimiz gün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni ağırladı. Çeyrek final turunda Akhisar’ı 2-1’lik skorla geçen Selçuk Üniversitesi, kendi salon ve seyircisi önünde oynadığı maçı 73-72 kazanarak seride 1-0 öne geçti ve final için avantaj sağladı. Sarı-mavililer, normal sezonda iki kez mağlup olduğu Gaziantep Büyükşehir’i yarı final ilk maçında mağlup etmeyi başardı.

Sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, yarı final serisinin ikinci maçını önümüzdeki Çarşamba günü oynayacak. Seride 1-0 öne geçen temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Oldukça moralli bir çalışma gerçekleştiren temsilcimizde önemli bir eksik bulunmuyor. Sarı-mavililer Gaziantep’te oynanacak maçı kazanarak finale yükselmenin hesaplarını yapıyor. Hazırlıklarını bugün tamamlayacak olan Selçuk Üniversitesi’nde Gaziantep yolculuğu ise yarın başlayacak.

KANDEMİR: BU İŞ ANTEP’TE BİTECEK

Maç sonu açıklamada bulunan Torku Selçuk Üniversitesi Antrenörü Ahmet Kandemir, “Sahamızdaki maçı kazandığımız için mutluyuz. Zorlu geçeceğini biliyorduk. Bugünde gerçekten zorlu bir maç oldu. İlk yarıda yaptığı hatalara ikinci yarıda düzelttik. Böylece de ilk defa geriden gelerek direnç gösterdik ve maçı kazanmasını bildik. Artık rövanş maçına bakıyoruz. Bu maç geride kaldı. Bu işi Antep’te bitirmenin peşindeyiz. Olmazsa da yine içeride oynayacağımız maçta, taraftarımızın desteği ile bu işi başaracağız” dedi.

ERDEM: BAŞARILI OYUNLA GALİP GELDİK

Torku Selçuk Üniversitesi oyuncularından Erdem Türetgen ise, “Hocamın da dediği gibi zorlu bir maç olacağını biliyorduk. Ligde iki defa Gaziantep Büyükşehir Belediye’ye yenilmiştik ama, bugün sahaya galibiyet için çıktık. İlk yarıda yoğun taraftar desteği nedeniyle biran önce sonuca gitmek istedik. Bu da bizi hataya sürükledi. Ancak ikinci yarıdaki başarılı oyunumuzla sahadan galip gelebildik. Son saniyelerdeki Ömer’in bloğunu da es geçmemek gerekiyor. Kendisine teşekkür ederim. İnşallah bu işi Antep’te bitireceğiz.”

Yarı final serisinin bir diğer maçında ise Optimum TED Ankara Kolejliler ile Genç Telekom karşı karşıya geldi. İki Ankara takımının mücadelesinden 80-57galip ayrılan Optimum TED Ankara Kolejliler seride 1-0 öne geçti. Yarı final serisinin ikinci maçları önümüzdeki Çarşamba günü oynanacak ve 2-0’ı yakalayan takım finale çıkmış olacak. Serilerde eşitlik olduğu takdirde ise üçüncü maçlar hafta sonu yapılacak. 16 Mayıs Çarşamba günü oynanacak olan ikinci maçların programı ise şöyle: 16 Mayıs Çarşamba 18.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi-Selçuk Üniversitesi (Kamil Ocak Spor Salonu) 18.30 Genç Telekom - Optimum TED Ankara Kolejliler (Ankara Spor Salonu). İkinci maçlarda finalistlerin beli olmaması halinde ise oynanacak olan 3. maçların programı şöyle: 19 Mayıs Cumartesi 16.00 Selçuk Üniversite–Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu) 16.00 Optimum TED Ankara Kolejliler–Genç Telekom (TOBB Spor Salonu).

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri