Selçuk hız kesmedi

Akhisar Belediyesporu da mağlup ederek galibiyet serisini 4e çıkaran Selçuk Üniversitesi, büyük moral buldu
Ligin 14. haftasında yarın Best Balıkesir ile karşılaşacak olan temsilcimiz hazırlıklarını sürdürüyor

Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde 13. hafta karşılaşmaları önceki gün oynandı. Temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi ligin güçlü ekiplerinden Akhisar Belediyespor’u sahasında mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Manisa temsilcisi karşısında sergilediği iyi oyunla camiayı gelecek için umutlandıran sarı-mavili temsilcimiz beşinci basamağa yerleşti. Sarı-mavili ekip kazandığı bu maçla birlikte puanını 22 yaparken galibiyet sayasını ise 9’a çıkardı. Selçuk’un aldığı galibiyette en büyük pay sahibi takımlarını maç boyunca destekleyen taraftarlar oldu. Torku Arena’yı dolduran Selçuk Üniversitesi taraftarları zorlu maç boyunca takımlarına büyük destek verdiler. 
Ligin zirvesinde yer alan Genç Telekom ise bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Ankara temsilcileri Optimum TED Ankara Kolejliler ve Başkent Gençlik rakiplerine karşı galip gelirken, Genç Telekom’u ağırlayan Orman, bu maça kadar 12’de 12 yaparak gelen rakibini zorlu bir mücadelenin ardından 77-70 mağlup etti. Bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisini alan Genç Telekom, buna rağmen 12 galibiyet ve 1 mağlubiyetle zirvedeki yerini korurken, Optimum TED Ankara Kolejliler de 13 maçta aldığı 10 galibiyetle ikinci sırada yer aldı.
Ligin 13. haftasında alınan sonuçlar ise şu şekilde: Optimum TED Ankara Kolejliler–Darüşşafaka: 81-64, Tenis Eskrim Dağcılık–Başkent Gençlik: 72-73, Gelişim Koleji–Maliye Milli Piyango: 67-59 Final Gençlik–Gaziantep Büyükşehir Belediyesi: 64-69 İstanbul Büyükşehir Belediyesi–Pertevniyal: 79-86 Selçuk Üniversitesi–Akhisar Belediyesi: 85-74 Garanti Koza İstanbul–Best Balıkesir: 86-78 Tire Belediyesi–Uşak Üniversitesi: 95-69 Orman–Genç Telekom: 77-70 Vestel–Gamateks PAU: 87-83.
TB2L’DE 14. HAFTA PROGRAMI
Öte yandan Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde 14. hafta maçları yarın ve Pazar günü oynanacak maçlarla tamamlanacak. 14. Hafta Pertevniyal ile Vestel arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Ligde yarın 8 karşılaşma oynanacak. Haftanın açılış maçında ise Pertevniyal–Vestel karşı karşıya gelecek. Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14:00’da başlayacak. 11 Aralık Pazar günü ise ligde 2 maç oynanacak. Haftanın kapanış mücadelesinde Darüşşafaka, Genç Telekom’u ağırlayacak. Bu mücadele de saat 17:00’da başlayacak.
Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde haftanın toplu programı şu şekilde: Yarın: 14:00 Pertevniyal–Vestel (Ahmet Cömert Spor Salonu) 16:00 Başkent Gençlik–Final Gençlik (Ankara Spor Salonu) 16:00 Optimum TED Ankara Kolejliler – Gelişim Koleji (TOBB Spor Salonu) 17:00 Maliye Milli Piyango–Tire Belediye (Atatürk Spor Salonu) 16:00 Best Balıkesir–Selçuk Üniversitesi (Kurtdereli Spor Salonu) 15:00 Gamateks PAU–Tenis Eskrim Dağcılık (Gümüşler Spor Salonu) 18:00 Akhisar Belediye–İstanbul Büyükşehir Belediye (Akhisar Belediye Spor Salonu) 18:00 Gaziantep Büyükşehir Belediye – Orman (Karataş Şahinbey Spor Salonu). 11 Aralık Pazar: 15:00 Uşak Üniversitesi–Garanti Koza İstanbulspor (Atatürk Spor Salonu) 17:00 Darüşşafaka–Genç Telekom (Ayhan Şahenk Spor Salonu).

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri