Selçuk FMV virajında

Akhisar’ı 2-0’la geçip çeyrek finale adını yazdıran Torku Selçuk Üniversitesi, bugün FMV Işıkspor önündü yarı final vizesi arayacak. Temsilcimiz, zorlu deplasmanda 1-0 öne geçmenin hesaplarını yapıyor
Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, bugün İstanbul deplasmanında yarı final vizesi arıyor. Play-Off maçlarının ilk turunda Akhisar Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran temsilcimiz, yarı final maçlarının ilkinde bugün FMV Işıkspor ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. FMV Işık Okulları Ayazağa Kampüsü Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma Saat 13.00’de başlayacak. Karşılaşmada Serhat Büker ve Mehmet Fatih Ertürkmen hakem ikilisi görev yapacak. Her hangi bir eksiği bulunmayan temsilcimiz Işıkspor u da iki maçta da mağlup edip işi üçüncü maça bırakmadan Final Four vizesi almak amacında.

Torku Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut,  “Takım olarak sıkıntılı başladığımız sezonda camiamızın ve Konyalı işadamlarının verdiği büyük destek ile büyük yol kat edip Birinci Ligin eşiğine geldik. Artık tek düşüncemiz FMV Işıkspor u yenerek 4lü finallere kalmak. Selçuk Üniversitesi gerek kadro yapısı gerek yönetim şekli gerekse de camiasıyla Birinci Ligini fazlasıyla hak ediyor” dedi.

Play-Off ve çeyrek final maçlarıyla ilgili de açıklama yapan Başkan Turgut, “Play-Off turunda güçlü rakibimiz Akhisarı 2-0 ile geçmek bizim adımıza önemliydi. Hem dinlenme hem de Işıkspor maçına daha iyi bir şekilde hazırlanma imkanı bulduk. Şuan için son 8 takım arasındayız ve 8 takım için güçlü güçsüz ayrımı yapmak olanaksızdır. Işıkspor da iyi bir takım. Amacımız cumartesi günü deplasmanda kazanıp çarşamba günü evimizde oynayacağımız maç için avantaj yakalamak. Bunu başaracak gücümüz var”  diye konuştu.

Takımı İstanbul’da yalnız bırakmayacaklarına da dikkat çeken Başkan Turgut, Yönetim Kurulu olarak tam kadro İstanbul’a çıkarma yaptık. Bunun yanı sıra taraftarımızı da maça götürdük. Bugün birlik ve bütünlük içerisinde takımımızı destekleyerek tur için avantajlı bir skor alacağımıza yürekten inanıyorum. Takımımıza sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Öte yandan Türkiye Basketbol İkinci Ligi (TB2L) Çeyrek Final Turu, dün oynanan Hacettepe Üniversitesi-Gelişim Koleji karşılaşmasıyla başladı. 2 galibiyete ulaşan takımın Yarı Final'e yükseleceği Çeyrek Final Turu'nda bugün 3 maç yapılacak ve ilk müsabakalar tamamlanacak. Çeyrek Final Turu'nda ikinci karşılaşmalar da 13-14 Nisan tarihlerinde oynanacak. Takımların ikişer müsabaka sonunda birbirlerine üstünlük kuramamaları durumunda ise Yarı Final Turu'na kalacak ekipler 16-17 Nisan tarihlerinde yapılacak üçüncü maçlarla belirlenecek. Program şu şekilde: Bugün 13:00 Fmv Işık-Selçuk Üniversitesi (Fmv Işık Spor Salonu), 16:00 Trabzonspor-Genç Telekom (19 Mayıs Spor Salonu), 17:00 Olin-Vestel (Mimar Sinan Spor Salonu), 13 Nisan Salı 14:30 Gelişim Koleji-Hacettepe Üniversitesi (Gelişim Koleji Spor Salonu), 14 Nisan Çarşamba 16:00 Genç Telekom-Trabzonspor (Ankara Atatürk Spor Salonu), 17:00 Selçuk Üniversitesi-Fmv Işık (Torku Arena), 18:30 Vestel-Olin (Manisa Atatürk Spor Salonu)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri