Selçuk finale koşuyor

Torku Selçuk Üniversitesi Federasyon Kupası final grubu ilk maçında Trabznospor ile karşılaştı.

Torku Selçuk Üniversitesi Federasyon Kupası final grubu ilk maçında Trabznospor ile karşılaştı. Nefes kesen maçı sarı-mavili ekip 74-69 kazandı. Selçuk Üniversitesi grubun 2. maçında Darüşşafaka ile karşılaşacak

T2BL temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon öncesi oynadığı maçlarda gösterdiği performansla taraftarlarını memnun ediyor. Bu sezon ilk defa uygulanan Federasyon Kupasında gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çeken sarı-mavili ekip özel maçta yenildiği Trabzonspor'u 74-69 yenerek final oynama adına büyük bir engeli geçti. Torku Selçuk Üniversitesi Darüşşafaka'yı da yendiği takdirde diğer grubun lideri ile kupa finali oynama hakkını elde edecek. Şuana kadar 6 hazırlık karşılaşması 3 federasyon kupası maçı oynayan Torku Selçuk Üniversitesi Bu maçlardan sadece 1'ni kaybetti. O maçta yine Trabzonspor ile oynadığı özel karşılaşmaydı.

Sarı-mavili ekip bu özel karşılaşmada yaşanan tatsız olayalar nedeniyle genç ve tecrübesiz kadrosu ile mücadele etmiş ve rakibine yenilmişti. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadele Henry Dobie veMartin Samarco’nun karşılıklı basketleriyle başladı. Ancak iki takım da özellikle hücumda sayı bulmakta zorlanınca ilk 5 dakika 6-4 Selçuk Üniversitesi’nin üstünlüğüyle geçildi. Zuza ve Erdem Türetken’in devreye girmesiyle Trabzonspor 6-12 öne geçmeyi başarsa da ilk periyot 3 sayı farkla bitti (12-15).Henry Dobie’nin 3 sayılık basketiyle başlayan ikinci çeyreğin ilk dakikalarında Bordo–Mavililer rakibine oranla daha iyi bir görüntü çizdi. Ancak oyundan kopmayan Selçuk ekibi , özellikle Osman Orçun Göllü’nün gayretleriyle önce farkı kapattı, ardından da öne geçti (30-28). İlk yarının son bölümünde iki takım da karşılıklı sayılar bulurken soyunma odasına Trabzonspor’un 36-38’lik üstünlüğüyle girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk 2 dakikasında iki takım da skor üretemezken bunu bozan Trabzonspor’dan Fırat Aydemiroldu. Ardından 7-3’lük bir seri yakalayan Bordo – Mavililer, üçüncü çeyreğin son 5 dakikasını 39-47’lik skorla geçti. Ancak Selçuk Üniversitesi, Trabzonspor karşısında oyunu bırakmadı ve son çeyreğe 51-51’lik eşitlikle girmeyi başardı. Final periyotunun ilk bölümünde Zuza ve Erdem Türetken’le sayılar bulan Trabzonspor karşısında Selçuk Üniversitesi Osman Orçun Göllü’nün sayılarıyla ayakta kaldı ve son 5 dakikaya 58-58’le gidildi. Karşılaşmanın sonlarında büyük heyecan yaşanırken daha organize hücum eden Torku Selçuk Üniversitesi, mücadeleden 74-69 galip ayrıldı.

 

SALON: Atatürk Spor Salonu

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (74):Hadi Doğan 2 (3 ribaund), Martin Leshawn 20 (6 ribaund - 5 asist), Yalçın Azizmahmutoğulları 9 (9 ribaund - 6 asist), Orçun Göllü 16 (1 ribaund), Burak Selen 4 (3 ribaund), Ufuk Gürgen (1 ribaund), Jeremy Granger 16 (3 ribaund)
TRABZONSPOR (69): Erdem Türetken 15 (6 ribaund), Fırat Aydemir 13 (6 ribaund), Rasim Başak (3 ribaund), Orçun Tunca 5 (8 ribaund), Kaan Üner 4, Jurica Zuza 10 (4 ribaund - 3 asist), Antawn Dobie 22 (2 asist)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri