Selçuk evinde güzel

Potada mücadele eden Selçuk Üniversitespor sahasında oynadığı 2. maçını da kazandı. Sarı-mavili ekip ligin 3. haftasında konuk ettiği Final Gençliksporu 86-77 mağlup etti.

Türkiye Basketbol Erkekler 2. Liginde mücadele eden Selçuk Üniversitespor Ligin 3. hafta maçında sahasında Final Gençlikspor’u ağırladı. Rakibi karşısında güzel bir oyun sergileyen sarı-mavili ekip salondan 86-77  galip ayrıldı. Torku 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanan maça karşılıklı sayılarla başlayan iki ekip periyotun sonuna kadar başa baş bir oyun ortaya koydular. Ancak Selçuk Üniversitesi Antonio Meeking’in dış atıştaki yüzdeli oyunuyla ilk periyotu 20-18 önde kapattı. 2. Periyotta üstün oyununu kaybeden sarı-mavililer savunmada dirençlerini kaybedince Final Gençlik oyun üstülüğünü ele aldı. Bu durum 2. periyodun sonuna kadar böyle devam edince konuk takım Final Gençlik devreyi 39-36önde tamamladı. Maçın 2.yarısı da karşılıklı basketlerle başlarken Üniversite ekibi sahayı iyi kullandı. Bu periyotta toparlanan sarı-mavili ekip 3.çeyreği 55-53 önde bitirdi. Son periyotta hücumları iyi değerlendirin Selçuk Üniversitespor son dakikalarda çok sayı yese de sahadan 86-77 galip ayrılmasını bildi.

Murat Yolcu’nun harika performans sergilediği ve 20 sayı attığı maçta sarı-mavililer 4 oyuncusunun da çift haneli sayılara ulaşmamasıyla skora gitti. Selçuk üniversitesi bu galibiyetle puanını 5’e çıkarırken, Final’de 1 puan alarak 4 puana yükseldi.
İlk maçını sahasında oynayan ve lige galibiyetle başlayan Selçuk Üniversitespor ikinci maçında ise deplasmanda Beykozspor’a yenilmişti. Final Gençlik maçına telafi gözüyle bakan sarı-mavili ekip oynadığı güzel oyunla rakibini yenmesini bildi. BEKO Basketbol Ligi’ne tekrar yükselmek isteyen Selçuk Üniversitespor sezonun 3.maçını kazanarak  yoluna devam etti. Oyuncular Final Gençlik karşısında alınan galibiyeti taraftarları ile kutladı.

SALON: Torku 19 Mayıs
HAKEMLER  Serhat Büker, Yusuf Akdişer
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: Eren Özteke - Hakan Üsküplü - Volkan Ertetik - Murat Yolcu - İbrahim Öztürk - Mustafa Ünlü - Yunus Akçay - Antoniya Meeking - Emre Boztepe - Nicolay Pastal - Onur Gülveren - Emrah Şimşek
FİNAL GENÇLİK: Gökhan Şenol - Erdem İlter - Güven Esmer - Ercan Karalar - Tyrone Courtney - Tolga Köklen - Gökberk Naldöven - Erdem Güler - Tolga Dellioğlu - Hüsnü Güler - Oğuzhan Sungur - Serkan Sevilmiş - Remzi Çekiç
1. PERİYOT :20 - 18 (Selçuk)
2. PERİYOT :36 - 39 (Final)
3. PERİYOT :55 - 53 (Selçuk)
4. PERİYOT :86 - 77 (Selçuk)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri