Selçuk ev sahibi olacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi'ne (USK) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilim Derneğinin (TÜBAS) desteğiyle düzenlenecek kongrenin açılış sunumunu, Amerikan Beyin Cerrahları Birliğince "Yüzyılın Beyin Cerrahi" seçilen Prof. Dr. Gazi Yaşargil yapacak.

Yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman 600'ün üzerinde bilim insanının katılacağı kongrede Yaşargil, deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Moleküler ve hücreselden davranışa, yapısaldan görüntülemeye, metodolojiden deneysel modellere ve yeni tedavi stratejilerine kadar sinir bilimin her alanından sunumlara yer verilecek kongre ile genç sinir bilimcilerin bilgi, beceri ve perspektiflerinin gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

SÜ Sinirbilim Araştırma Merkezi (SÜSAM) Müdürü ve 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi Eşbaşkanı Prof. Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, yaptığı açıklamada, üniversitenin ev sahipliği yaptığı kongrenin bilimsel içeriği, zengin, sosyal müfredatı ve çok eksenli etkileşimlere imkan tanıyan multidisipliner konseptiyle sinir bilimle ilgilenen katılımcıları tek bir çatı altında toplamayı hedeflediğini söyledi.

Kongrenin sinir bilim uzmanlarını ve gelecekte alanında uzman olmayı isteyen genç sinir bilimcileri Türkiye'de ilk kez eşit katılımla bir araya getireceğini anlatan Gergerlioğlu, "Pek çok panel, konferans ve sunumların yapılacağı kongreye katılacak sinir bilim alanının uzmanları, deneyimleri ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verecek" dedi.

"SÜ BİRİNCİ SIRAYA OTURDU"

SÜ Rektörü Hakkı Gökbel ise üniversite olarak yeni yüzyılın sinir bilimcilerinin buluştuğu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bazı alanlarda ilk 500'de yer alan SÜ'nün Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'nde Anadolu'daki üniversiteler arasından sıyrıldığına işaret eden Gökbel, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz ortaya koyduğu bilimsel çalışmalarıyla birinci sıraya oturmuştur. Sinir bilim alanında yapılan çalışmalar ve yeniliklerin karşılıklı tartışmalarla geliştirilmesinin sağlanacağı kongre, geleceğe ışık tutacaktır. Üniversitemiz gerek sosyal ve kültürel, gerekse bilimsel altyapısıyla böylesi önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırdır."

Öte yandan kongrenin son günü beyin ve sinir bilimi üzerine akademik çalışmaları olan Doç. Dr. Sinan Canan tarafından sunulacak "Beyin Konferansı", Konya Bilim Merkezi'nde halka açık düzenlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri