Selçuk, Erdemir önünde

Ligin alt sıralarından kurtulmanın hesaplarını yapan Üniversitespor, 20. hafta karşılaşmasında bugün Erdemire konuk oluyor. Temsilcimiz galibiyetle dönerek iyi bir çıkışın başlangıcını yapmak istiyor.
Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Lig’in 20. haftasında bugün Zonguldak temsilcisi Erdemirspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Erdemir Spor Salonu’nda saat 17.00’da başlayacak karşılaşmayı Fatih Söylemezoğlu, Zafer Yılmaz ve Alper Altuğ Köselerli hakem triyosu yönetecek. Karşılaşmanın oynanacağı Karadeniz Ereğli'sinde kampa giren temsilcimiz, dün akşam maç saatinde de bir antrenman yaparak hazırlıklarını noktaladı. Ligde oynadığı son 11 maçta sadece 2 kez kazanan ve puan kaybına tahammülü kalmayan sarı-mavililerin maça tam kadro çıkması bekleniyor. Kaptan İbrahim Öztürk’ün de sakatlıktan kurtulmasıyla eksiği kalmayan temsilcimizde morallerin yerinde olduğu kaydedildi.

Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor Genel Menajeri Murat Çetinkaya, Erdemir önünde zorlu bir deplasmana çıkacaklarını söyledi. Artık puan kaybına tahammülleri olmadığının altını çizen Çetinkaya; Erdemir ile aynı puandayız. Lig’in alt sıralarından kurtulmak ve iyi bir çıkışı yakalamak için bugün oynayacağımız maçtan mutlaka galibiyetle ayrılmalıyız. Kupada final oynama başarısı ile maça moralli çıkacak Erdemir önünde işimiz hiçte kolay olmayacak. Ancak kazanmaktan başka bir çaremiz olmadığını biliyoruz ve final havasında bu maça çıkacağız. Kazanmak için elimizden gelen mücadele örneğinin daha fazlasını karşılaşmaya yansıtacağımıza inanıyorum. İnşallah bugün kazanan taraf biz oluruz” dedi.

Ligde 11 maçlarının kaldığını hatırlatan Çetinkaya; “Bunlardan 4 veya 5'ini almamız halinde yeni sezonda da 1. ligde yer alırız. Fikstür avantajı bizden yana. Bunu değerlendirirsek kesinlikle küme düşmeyiz. Erdemir maçı ligdeki kaderimizi belirleyecek. Bu maçı alarak alt sıralardan kurtulmak için önemli bir adım atmak istiyoruz. Hiçbir zaman olumsuz düşünmüyoruz. Yönetim olarak oyuncularımıza güvenimiz tam. Biz ligde mücadele eden tek üniversite takımıyız ve öyle kalmak istiyoruz” diye konuştu.

POTADA BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİ

Beko Basketbol Ligi’nin 20. haftası bugün derbi heyecanına sahne olacak. Ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker, karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Cola Turka Arena’da saat 17.00’de başlayacak ve Spormax’ten naklen yayınlanacak maçı Rüştü Nuran, Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 20. hafta öncesinde 14 galibiyet, 5 yenilgisi olan Fenerbahçe Ülker 33 puan ve averajla 3. sırada yer alırken, 10 galibiyet, 9 mağlubiyet sonucunda 29 puan toplayan Beşiktaş Cola Turka ise averajla 5. sırada bulunuyor.  Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Fenerbahçe Ülker 74-57’lik skorla kazanmıştı.

Beşiktaş Cola Turka’da antrenör Hakan Demir’in istifasının ardından göreve getirilen Burak Bıyıktay, takımın başında ilk maçına çıkacak. Derbi maçta, sezon başında “Üç Büyükler” arasında alınan karar gereğince, deplasman takımı Fenerbahçe Ülker’in taraftarları salonda yer alamayacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri