Selçuk Aksoy’un balonları!

İttifak Holding Konyaspor’da futbolun patronu olarak bilinen Selçuk Aksoy transfer politikası ile sınıfta kaldı.

Aksoy’un yıldız diye getirdiği Paolo Hurtado sakatlıkları ile takıma hiçbir fayda sağlamadı. Selçuk Aksoy 2014-2015 sezonunda da aynı şekilde Ciprian Marica’yı getirmiş ve Hurtado hikayesini orada da kulübe yaşatmıştı. Aksoy’un bunun gibi birçok transferi bulunuyor.

İttifak Holding Konyaspor’da 2014-2015 sezonunda futbol şube sorumlusu olarak görev yapan Selçuk Aksoy, Hilmi Kulluk’un başkan olması ile birlikte tekrar yönetime girdi. Aksoy Kulluk tarafından kamuoyuna “Futbolun patronu” olarak tanıtıldı. Futbolda yaşanan başarısızlıkların ardından tüm gözler

patron Selçuk Aksoy’a döndü. Transfer konusunda 2014-2015 sezonundan da mimli olan Aksoy yine yaptığı transferlerle gündeme oturdu.

HURTADO’NUN 1 YILLIK MALİYETİ 13 MİLYON LİRA

Selçuk Aksoy’un göreve gelmesiyle birlikte yıldız transfer diye tabir edilen Paolu Hurtado ile sözleşme imzalandı. 2018-2019 sezonunun başında Portekiz’in Vitoria Guimares takımından transfer edilen oyuncu 2 sezonda sadece 661 dakika sahada kalan Hurtado geride kalan sürede Konyaspor’a yaklaşık 30 milyonluk zarara uğrattı.

3 yıllık sözleşme imzalayan Perulu orta saha oyuncusu Paolo Hurtado'nun 1 yıllık maliyetinin 13 milyon lira olduğu öğrenildi. 300 bin Euro bonservis ücreti, 100 bin Euro menajer ücreti, 500 bin Euro peşinatı ile birlikte 1 milyon 900 bin Euro kazanan Hurtado bir sezonun büyük bölümü sakat geçirdi.

CİPRİAN MARİCA

Konyaspor’da futbolun patronu Selçuk Aksoy futbol şube sorumlusu olarak görev yaptığı 2014-2015 sezonunda da transferleri ile çok konuşuldu. Aksoy o dönemde de yıldız transfer olarak bakılan Ciprian Marica’ya imza attırdı. Ama Marica da büyük bir balon olarak söndü.

Rumen oyuncu Konyaspor’da 1,5 yıl geçirirken, 7 maçta sadece 1 gol atabildi. Marica, ardından ülkesine dönerek futbolu bıraktığını açıklamıştı. Konyaspor’a 1 Milyon 300 bin Euro’ya imza atmıştı. Aksoy’un ilk büyük bombası bu transfer olmuştu.

İKİ BÜYÜK BALONUN ARDINDAN KÜÇÜK BALONLAR

Marica ve Hurtado transferlerinde başrol oynayan Selçuk Aksoy’un transferde birçok hamlesi boşa çıktı

2014-2015 sezonunda Marica’nın ardından Mario Felguerias, May Mahlangu ve Vid Belec transferleri de Konyaspor’a fayda sağlamayan transferler olarak tarihteki yerini aldı.

Bu sezon ise Selçuk Aksoy’un transfer CV’sine Hurtado’dan sonra Zuta, Opanasenko, ve Robert Mak eklendi.

TRANSFERİ BECEREMİYOR

Ahmet Şan döneminde yaptığı transferlerle eleştirilen Selçuk Aksoy 2. kez göreve geldiği Hilmi Kulluk döneminde de yaptığı transferlerle sınıfta kaldı. Hurtado ile başlayan hatalar zinciri birçok işe yaramayan oyuncunun transferi ile devam etti. Son olarak Robert Mak transferini yönetimin yaptığını ifade eden Aksoy aradan çok fazla bir zaman geçmeden oyuncu ile yolların ayrıldığını ifade etti.

Hilmi Kulluk’un göreve devam etmesi halinde transfer konusunda sınıfta kalan futbolun patronu Selçuk Aksoy ‘un yönetimde kalıp kalmayacağı da merak konusu oldu.

FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri