Selçuk 2. Turda

Bu sezon ilk defa uygulanan Federasyon kupasında Mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesi E grubunda oynadığı 2 maçı da kazanarak 1 üst tura yükseldi.

Bu sezon ilk defa uygulanan Federasyon kupasında Mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesi E grubunda oynadığı 2 maçı da kazanarak 1 üst tura yükseldi. Sarı-mavili ekip son maçta Maliye Milli Piyangoyu 91-86 mağlup etti

Selçuk Üniversitesi, Türkiye Basketbol 2. Ligi Federasyon Kupası’nın 3.  ve final maçında Maliye Milli Piyango ile karşı karşıya geldi. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu sezon ilk kez düzenlenen Federasyon Kupası E Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, gruptaki ikinci ve son maçında rakibi Maliye Milli Piyango’yu 91-86 mağlup ederek 2.Tur’a yükseldi. Zorlu ve çekişmeli geçen maçlarda temsilcimiz grubunu 4 puanla lider olarak tamamladı. 3 gün süren mücadeleler sonunda gruplarında 1. olan 6 takım Bursa’da 2. tur müsabakalarını oynamayı hak kazandı.. Bu turda 3 takımlı 2 grup oluşturulacak ve maçlar tek devreli lig usulü ile oynanacak. Gruplarını 1. tamamlayan takımlar, final müsabakasında oynamaya hak kazanacak. Final maçı sonunda kazanan takım 2012-2013 sezonu Federasyonu Kupası Şampiyonu olacak.

ÜNİVERSİTE 2. GÜNDE AKHİSAR'I GEÇTİ

Federasyon Kupası’nın ikinci gününde E Grubu’ndaki karşılaşmada Selçuk Üniversitesi, rakibi Akhisar Belediye’yi 77-69’luk skorla mağlup etti. Mücadeleye 6-0’lık seri ile başlayan rakibine Yalçın Azizmahmutoğulları’nın art arda bulduğu sayılarıyla karşılık veren Selçuk Üniversitesi, ilk periyodu 12-17’lik üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta özellikle Güven Esmer–Tyrone Nelson ikilisi ile hücumda etkili olan Akhisar Belediyesi, rakibinin kolay sayı şansı bulmazına da engel olarak soyunma odasına girilirken durumu eşitledi (34-34). Üçüncü çeyrekte Martin Leshawn’ın devreye girmesiyle yeniden skor üstünlüğünü eline alan Selçuk Üniversitesi, final periyoduna ise 54-57’lik üstünlükle girdi. Mücadelenin son periyotunda oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Selçuk Üniversitesi, maçtan da 69-77 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Akhisar Belediye (69): Serdar Yavuz 7 (4 ribaund), Güven Esmer 15 (3 ribaund), Levent Demirci 7 (4 ribaund), Mert Eken (1 ribaund), Emre Özpulat 13 (3 ribaund - 1 asist), Can Terzioğlu 4 (1 ribaund - 1 asist), Darius Morrow 3 (1 ribaund), Tyrone Nelson 18 (6 ribaund - 2 asist), Evern Yenice 2 (2 ribaund) Selçuk Üniversitesi (77): Hadi Doğan 2 (3 asist), Martin Leshawn 17 (4 ribaund), Fırat Töz 6 (1 ribaund - 1 asist), Yalçın Azizmahmutoğulları 15 (11 ribaund - 3 asist), Orçun Göllü 14 (3 ribaund - 2 asist), Burak Selen 3 (3 ribaund - 1 asist), Ufuk Gürgen 4 (8 ribaund - 3 asist), Jeremy Granger 16 (3 ribaund - 2 asist)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri