Selamı yaymalıyız

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, insanlar arasında selamı yaygınlaştırmanın gereğine dikkat çekerek, bu amaçla selamı yaymaya çalıştıklarını söyledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği selamı yayma Haftası etkinliklerine bu yıl da devam etti. 26 Nisan–2 Mayıs tarihleri arasında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, etkinlikler çerçevesinde hazırladıkları 5 bin selam risalesini Konya halkına dağıtacaklarını belirtti.
SELAM, YAKINLIK VE SICAKLIKTIR
Selamın yakınlık ve sıcaklık ifade ettiğini söyleyen AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, “Selam esenliktir, kardeşliktir, huzurdur, barıştır, sevgidir. Selam hem bir dua, hem de insanların birbirileri arasındaki dostluk ve güven aracıdır. Selam, bir Müslüman’ın diğer Müslüman kardeşi için hayır temennisinde bulunmasıdır. Dinimizin, Müslümanlar arasında samimiyetin, muhabbetin, kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesini emreder. Selam iletişimin başı, ilişkilerimizin anahtarıdır” diye konuştu.
Manevi değerlerin zayıfladığı, insanlar arasında kin ve öfkenin arttığı bir dönemde selama olan ihtiyacın giderek arttığını ifade eden Yusuf Güneş, “AGD olarak, Peygamber Efendimizin ‘Aranızda selamı yayınız’ buyruğundan hareket ederek bu haftayı selamı yayma haftası olarak kutluyoruz. Bir tebessümle beraber verilecek selamın kalpleri yumuşatacağına inanıyor ve bu projemizle insanların gönüllerini fethetmeyi amaçlıyoruz. Kurulduğu günden bu yana milletimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkması için çalışan bizler, bu projeyle insanlar arasındaki muhabbeti artırmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.
BİRLİK VE BERABERLİK SELAMLA PEKİŞİR
“Toplumumuzun birlik ve beraberliğinin yegane yolu aramızda sevgi ve kardeşliğin daim olmasıdır” diyen Güneş, milletin inancından aldığı özellikle bu topraklarda bütün çabalara ve saldırılara rağmen ayakta kaldığını bildirdi. AGD’nin son zanlarda mahzun bırakılan selam müessesesini yaygınlaştırmayı ve yeniden milletin gündemine koymayı kendisine vazife saydığını söyleyen Yusuf Güneş, “Bizler bu amaçla selamı yayma projesi kapsamında, selamı halkımıza yaymayı düşünüyoruz. Öncelikle selamın öneminin anlatıldığı kitapçık ve cdlerimizi milletimize dağıtıp, milletimizi selam konusunda duyarlı hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri