Selam bile vermedi!

Köseoğlu: Bugüne kadar hangi eski başkanla görüşmüş
Yayla: 40 kişiyle yola çıkmışsın yanında 2-3 kişi kalmış. Şan: Yapılan açıklamayı anlamış değilim. Kuntoğlu: Konyaspor’a zarar vermeyelim diye sustum.
Geçtiğimiz günlerde hakem hatalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen, bu toplantıda hakem hatalarının yanı sıra eski başkan ve yöneticilere de ‘bize destek vermiyorlar’ diyerek göndermede bulunan Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar’a eski başkanlardan yanıt gecikmedi. Bahattin Karapınar’ın, “Görevde olan başkana ve yöneticilere eski yöneticiler destek vermiyor, görevden ayrılan yöneticilerde gelen yöneticilere destek olmuyor. Öncelikle bu durumu ortadan kaldırmak ve görevde olunsa da olunmasa da Konyaspor'a herkesin elinden geldiği kadarıyla destek vermesi gerekiyor" şeklindeki açıklamasına en çarpıcı cevap Mustafa Yayla’dan geldi. Yayla, Bahattin Karapınar’ın kendilerini arayıp sormadığı gibi Allah’ın bir selamını bile vermediğini söyledi.
KÖSEOĞLU: DEPLASMAN MASRAFLARINI KARŞILADIK
Konyaspor’u tarihinde ikinci kez şampiyon yaparak, kulübü kendinden sonrakilere borçsuz bırakan eski başkanlardan Mehmet Köseoğlu, Bahattin Karapınar’ın başarısızlığın faturasını başka yerlere çıkarma çabasının kulübe yarar değil zarar vereceğini söyledi. Köseoğlu, şunları söyledi: “Sayın başkanın yapmış olduğu açıklamayı zor duruma düşünce yapılmış çok talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Böyle durumlar, camiayı parçalama, bölme, karalama zamanı değil, derlenip toparlanma ve tek güç ve kuvvet olma zamanıdır.
Bir spor kulübünü süper lige taşıyabilmek insanlar için onur verici bir iştir. Hatta mevcut başkanımızın deyimiyle ölünceye kadar boynumuzda taşınacak bir nişandır! Ama esas mühim olan o kulübü orada tutarak daha yükseklere sorunsuz ve borçsuz olarak götürebilmek daha ehemmiyetli bir görevdir.  Eğer orada tutamazda geldiği lige geriye bir çuval borçla götürürsen esas o nişanı ölünceye kadar insana boynunda taşıttırırlar.
Bizler bu görevlerde ekibimizle beraber bulunduk bize verilen görevi de layıkıyla emanettir diyerek yapmaya çalıştık. Bunun değerlendirmesini spor camiası yapacaktır. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, biz şampiyon olduğumuz zaman bizi hayırlı olsun diye arayanlara sitemli ve imalı cevaplar vermedik. Hiçbir zaman koltuklarımızı kabartarak ayaklarımızı yerden kesmedik. Her zaman bu görevin geçici olduğunu düşünerek yere sağlam bastık.
Son söz olarak sayın başkan eski başkanları, yöneticileri, şehrin ileri gelenlerini şu anki durumun sorumlusu gibi düşünmeyi bıraksın.” Ben nerde yanlış yaptım” diyerek iyi düşünsün. Geçen yıl göreve geldiğindeki yönetici arkadaşlarımız şimdi niye yönetimde veya etrafında değiller? Niye basın toplantısında yanında kimse bulunmuyor?
Bugüne kadar Konyaspor’un hangi sorunu ile ilgili eski başkanlarla görüşmüş, istişare etmiş de, başkanlarda bundan imtina etmiş ki, şimdi sorumlular arasında tutma hakkını kendinde buluyor.
Birde şunu söyleyeyim sayın başkan yaklaşık 2 yıldır bulunduğu bu görevde bizim şahsımız veya ekibimizden herhangi bir bilgi alışverişinde bulunmamıştır. Sadece Bank Asya liginde iken bir deplasman masrafı üstlenmemizi talep etmiştir. Bizde ekip olarak Kayseri Erciyesspor deplasmanını hem A takımı ve hem de A2 takımı olarak itirazsız üstlenmiş bulunduk. Başka herhangi bir talep de bulunulmamıştır.
YAYLA: ÇAMUR ATMANIN ANLAMI YOK
 Konyaspor eski başkanlarından Mustafa Yayla, Bahattin Karapınar’ın kendilerini asla aramadığını, takıma destek olunması anlamında sıkıntılarını paylaşmadığını belirterek, “bırakın aramayı sormayı, işyerlerimiz karşı karşıya olmasına rağmen bana selam bile vermedi” dedi. Yayla,   “Konyaspor’un geldiği bu noktada bizim de canımız acıyor. Biz bu kulüpte öyle ya da böyle başkanlık görevinde bulunmuşuz. Stada maça niye gelmiyoruz, bunun cevabını biz değil Bahattin Karapınar’ın bizzat kendi vermesi lazım. Şimdi çıkıp insanlara çamur atmanın, insanları töhmet altında bırakmanın anlamı nedir?  Adama sormazlar mı, bugüne kadar neredeydin? Diye. Bir kere sen başkan olarak kendi içinde birlik ve beraberliği sağlayamamışsın.  Senin yönetimin senin yanında değil. Kimse seninle aynı karede görünmek istemiyor, sen hangi birlik ve beraberlikten bahsediyorsun? Konyaspor’a başkanlık serüveninde 40 kişiyle yola çıkmışsın, yanında 2-3 kişi kalmış.  Yazık, Konyaspor bu hallere ne acıdır ki, mevcudun hatalarıyla getirilmiştir.
MEHMET ALİ KUNTOĞLU: BİZİ YAKLAŞTIRMADI
Konyaspor eski başkanlarından Mehmet Ali Kuntoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, takımın kötü günler geçirdiğini, bunun sebebinin de eski yönetici ve başkanlar olmadığını söyledi. Kuntoğlu şunları söyledi: “Bahattin Karapınar bırakın aramayı sormayı, sıkıntıları paylaşmayı, bizim samimi bir teklifimize bile sıcak bakmadı. Ligin ilk yarısındaki Ankaragücü maçı öncesi kendisini ziyarete gittim. Ziyaret sırasında yanımızda Nadir Avcan, Ali Rıza Özkafa ve Cengiz Yönet’de vardı. Konyaspor’un bir sinerjiye ihtiyacı olduğunu söyledik. Ben bir yemek vereyim, eski ve yeni yönetimi bir araya getirelim teklifinde bulundum.  Kendisi “çok iyi olur” dedi. Sonra ne aradı ne de sordu.  Biz kendisine birlik beraberlikle bu takımın sıkıntıları aşacağını söyledik.  Bunu kesinlikle sağlamamız lazım dedim.  Biz kendisine birlik beraberlikten sözederken, kendisi bize farklı farklı şeyler söyledi. Şahsımı yargılamaya kalktı. Şimdi kalkıp bize ‘kimse sahip çıkmadı, eski yöneticiler bize destek vermedi’ derse, sayın başkan Bahattin Karapınar, önce bir aynaya bakacak. Bugün yanında kimse kalmamışsa, ‘ben nerede hata yaptım’ diyerek kendini sorgulayacak. Biz dışarıda kalmamıza rağmen, bugüne kadar Konyaspor zarar görür diye tek laf etmedik. Beni birçok meslektaşınız aradı, ama ben hep sustum. Niye sustum, Konyaspor’a zarar vermeyelim diye sustum. Fahri Tatan transferinden dolayı beni neredeyse bir vatan haini ilan etmedikleri kaldı. 30-40 tane Fahri Tatan transferi yapıldı bu sezon. Bunu ne yapacağız peki? Ben konuşmak istemiyorum. Bu takım bizim takımımız. Ama, görüntü hiçte iç acıcı değil.”
AHMET ŞAN:  BU AÇIKLAMAYI ANLAMIŞ DEĞİLİM
Konyaspor’un başkanlarından Ahmet Şan, Bahattin Karapınar’ın eski başkanlar ve yöneticilerle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Şan, “ Konyaspor çok zor bir dönemden geçiyor. Biz yönetimde iken gereken desteği bu takıma verdik. Diğer yönetimlere de elimizden geldiği kadar fikir alışverişi noktasında destek olmaya çalıştık.  Sayın Bahattin Karapınar’ın bu açıklaması ile beni kastettiğini düşünmüyorum. Yapılan açıklamayı da çok iyi anlamış değilim zaten. Konyaspor şu anda çok zor bir durumda. Bu tarz şeylerin takımımız bu haldeyken konuşulması doğru değil. Kendisi ile daha önceki sezonlarda daha sıkı diyalog içindeydik. Ancak bu sezon kendisi ile pek görüşemedik. Biz kendisi ile görüşmeler yaptığımız zaman kendisine tecrübelerimizi aktardık ve fikir alışverişinde bulunduk. Konyaspor şuanda çok kötü bir durumda.  Bu takım ligden düştüğü takdirde geride kalan sezonlardan daha kötü ve zor bir durumla karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle bu takımın geleceği konuşulmalıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri