Selahaddinlere ihtiyaç var!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak Konya’da üniversite gençliği ile buluştu. Çarpık düzenin değişmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, “Dünya yeni Selahaddin Eyyubiler bekliyor. Bu çarpık düzeni siz değiştireceksiniz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından “Seninle Değişir Bu Dünya” üniversite-gençlik buluşmasının Konya ayağı Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. AGD Konya Üniversiteler Komisyonu tarafından organize edilen programda Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak salonu dolduran üniversiteli gençlerle buluşarak soruları cevapladı. Programa ayrıca AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Bölge Başkanları Bahri Kırışık, Yusuf Güneş, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ve AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak katıldı.

ÇARPIKLIĞIN SEBEBİ SİYONİZM

Dünyada 7,5 milyar insanın yaşadığını belirten Genel Başkan Mustafa Kamalak, “Herkesin insanca yaşamaya hakkı var. Herkes eşittir. Dünyada herkese yetecek kadar hava, yiyecek var. Bu imkanlara rağmen en az 1 milyar insan aç ve evsiz. 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında. 1 milyarı aşkın insan sağlıklı içme suyundan mahrum. 1.5 milyar insan çatışma ve terör mağduru.

50 milyon insan çatışma ve savaş sebebiyle her yıl ülkelerini terk ederek sığınmacı durumuna düşüyor. 1 milyar genç okuma yazma bilmiyor. 2 milyar dolarlık bir harcama ile dünyamızdaki bütün içme suyu problemi çözülebilecekken sadece kozmetik için 1 yılda harcanan para 200 milyar dolar” dedi. Bütün bu çarpıklığın sebebinin Irkçı Siyonizm ve Küresel Emperyalizm olduğunu ifade eden Kamalak, şöyle konuştu: “Üç yüz yılı aşkın bir süredir bu dünya aynı düşünceleri temel alan kadrolar tarafından yönetilmektedir. Özellikle son yüzyılda yaşanan çarpıklıkların üzeri özgürlük, demokrasi ve insan hakları sloganları ile örtülmeye çalışılmıştır. Aynı zamanda bu sloganlar, bebeklerin, küçücük çocukların, hamile kadınların, engellilerin, yaşlıların, hastaların, çiçeklerin, böceklerin hayatına birkaç saniye içinde son verebilen bir zihniyetin farklı coğrafyaları ele geçirmede yumuşak gücü olmuştur. Anglosakson-Juda (Küresel Emperyalizm ve Irkçı Siyonizm’in) zihniyetini anlamadan küresel sistem karşısında söylenen sözün bir hükmü yoktur. Bu yüzden, mevcut küresel sistemin zihinsel dayanaklarını iyi bilmek gerekir. Hemen ilk olarak belirtelim ki Anglosakson-Juda zihniyeti "İnsan insanın kurdudur" düşüncesi üzerinde yükselir. Rekabet ve çatışmayı kaçınılmaz görür. Oysa bizim sistemimizde, rekabet değil, imrenme ve erdem asıldır. Bizim inancımıza göre “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır.” Biz, yardımlaşmayı ilke ediniriz.”

ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN!

Çarpık düzenin değişmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünya yeni Selahaddin Eyyubiler bekliyor. Bu çarpık düzeni siz değiştireceksiniz. Ben mi deyip ümitsizliğe kapılmayın. Gençler, Necip Fazıl'ın dediği gibi, kendinizi bir davaya adarsanız, Allah sizin yolunuzu açacaktır. Yeter ki siz Hakk'a giden yollara girin ve hedeflerinizi belirleyin. Güçlülerin dünyasında 20. asırda iki paylaşım safhası oldu. 1. Dünya Savaşı ile Osmanlı Devleti yok edildi. Bugün Osmanlı Devleti'nin yerine 64 devlet var. 2. Dünya Savaşı ile de batı ve ırkçı Siyonizm dünyayı yok etme yarışına girdi. Bu zihniyetin getirdiği dünya ortadadır. Bunun değişmesi lazım.

GENÇLER SORULARINI SORDU

Genel Başkan Kamalak, konuşmasının ardından gençlerden gelen soruları cevaplandırdı. Bir gencin, “Bazı televizyon kanallarına çıkmanızdan dolayı size ‘paralelci’ dediler buna açıklık getirir misiniz?” sorusuna Kamalak, şu şekilde cevap verdi: “Ulusal Kanal’a çıktım, ‘komünist’ oldum, Halk TV’ye çıktım, ‘solcu’ oldum, Samanyolu TV’ye veya Bugün TV’ye çıktığımda ise ‘paralelci’ oldum. Şunu açıklıkla söyleyeyim Türkiye’de en büyük paralelci iktidarın kendisidir. Ben dün ne demişsem bugün de aynısını söylüyorum. İktidar sahipleri değil miydi, TV’lerde, meydanlarda ‘Türkiye’nin yapamadığını siz yaptınız’ diyen, ‘Bitsin bu hasret gel artık’ diyen. Doğru bildiğini başkaları farklı düşünüyor diye söylemeyecek değiliz. Ergenekoncular içeri atılırken hukuktan ayrılmayın dedik, uyardık. Çözüm sürecinde uyardık. Suriye konusunda uyardık. Yanılmışız diyorlar, şimdi faturasını millet ödüyor.”

BAŞKANLIK SİSTEMİ BELİRSİZ

Başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Kamalak, şöyle konuştu: “Bir başkanlık sistemi deniliyor ama açıklanmıyor. Nasıl bir başkanlık sistemi bilmiyoruz. İki tip başkanlık var ‘Tam başkanlık’ veya ‘Yarı başkanlık’. İkisinin de ortak özelliği Başkanın kanun çıkarma yetkisi yoktur. Bunların dediği başkanlık sistemine bakıyoruz, 550 vekillik meclisin başkanı feshetme yetkisi yok ama başkanın meclisi fesih etme yetkisi var. Fesih etmek şartlar bakımından uygun değilse o zaman daha vahim bir tablo çıkıyor; rüşvet sistemi. Meclise diyor ‘Sen otur oturduğun yerde, başkanlık kararnamesi ile ben yasama faaliyetini yürütürüm’ diyor. Bu despotizmdir. Olmaz böyle başkanlık sistemi. Başkanlık olmadan bile Başbakan azledildi.”

DERDİMİZ İNSANLIK ALEMİ

AGD Genel Başkanı Salih Turhan da yaptığı konuşmada “Seninle Değişir Bu Dünya” programlarının tüm Türkiye’de düzenlendiğini belirterek, “Bu başlığı koymamızdaki kasıt, mevcut dünya düzeni ile, yaşananlarla ilgili bir rahatsızlığımız olduğu içindir. Ekonomik, sosyal, eğitim sistemleri ile ilgili rahatsızlıklarımız var. İstihdam ili ilgili rahatsızlıklarımız var. İnsanlık alemi içerisinde sebepsizce öldürülen çocuklarla ilgili öldürülen çocuklarla ilgili rahatsızlığımız var. Cemaat-ı İslamiyye Liderlerinin şehit edilmesi ile ilgili rahatsızlığımız var. Bu açıdan ‘Seninle değişir bu dünya’ diyerek üniversitedeki kardeşlerimizin huzuruna çıkıyoruz” dedi. Türkiye’de gençliğin ilkokuldan üniversiteye istihdamı merkez alan bir anlayışla eğitim gördüğünü ifade eden Turhan, şöyle konuştu: “İlim merkezli bir eğitim olması lazım. 400 bin eğitim fakültesi mezunu arkadaşımız sıra beklerken farklı meslekleri icra etmesinden rahatsızız. Atanmayı bekleyen arkadaşlarımızın intihar etmesinden rahatsızız. Sadece şehrimizdeki, ülkemizdeki gençler değil, dünyadaki 7,3 milyarlık insan alemi için dertleniyoruz. Bu konulara doğru bilgileri vereceğini düşündüğümüz Prof. Dr. Mustafa Kamalak beyi programlarımıza davet ettik.”

FOTO-HABER: HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri