Selahaddin Eyyübi Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Eğitimi Başlıyor

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde (SEU) örgün lisans eğitiminin ardından yüksek lisans eğitimi de başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu onayının ardından, İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanlarında yüksek...

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde (SEU) örgün lisans eğitiminin ardından yüksek lisans eğitimi de başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu onayının ardından, İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanlarında yüksek lisans eğitimi Kurban Bayramı sonrası başlayacak. Eğitimler, alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verilecek.

Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, yüksek lisans yapmak isteyenlere önemli bir fırsat sundu. Şubat 2013’te kurulmasının ardından kısa sürede eğitim-öğretime hazır hale gelen SEU, bu yıl ilk öğrencilerini aldı. Üniversitede örgün lisans eğitiminden sonra şimdi yüksek lisans programlarında eğitim başlıyor. YÖK Genel Kurulu’nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında, SEU’de İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında tezsiz yüksek lisans eğitimi verilmesi onaylandı. Yüksek lisans eğitimi vermek için altyapı hazırlıkları daha önce tamamlanan üniversitede eğitim programı Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacak.

REKTÖR PROF. DOĞAN: UZMANLAŞMA İNSANI BİR ADIM ÖNE TAŞIR

Belli bir alanda uzmanlaşmanın önemli olduğunu söyleyen SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bilgi çağında insanı bir adım öne taşıyan temel unsurun sürekli öğrenme yeteneği olduğunu belirtti. Hızlı bir şekilde değişimin yaşandığı dünyada, sürekli öğrenmenin bir zorunluluk ve ihtiyaç olduğunun altını çizen Prof. Doğan, “Araştırmalar, bilgi çağında bir işte çalışıyor olmanın sürekli öğrenmeye bağlı olduğunu gösteriyor. Bu durumda iş hayatına atıldıktan sonra ihtiyaç duyulan alan eğitim ihtiyacı genellikle iş idaresi alanındaki yüksek lisans eğitimleriyle dolduruluyor.” dedi.

Başta Amerika olmak üzere, gelişmiş batı ülkelerinde işletme alanında yüksek lisans yapmanın büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Rektör Doğan, şunları söyledi: “Yüksek lisans, bir profesyonelin yaptığı işi daha iyi yapmasına imkan veren, iş değiştirme durumunda özgeçmişi üzerinde pozitif bir etki oluşturan önemli bir eğitimdir. Üniversitemiz, bu perspektifle İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimi vermeyi kararlaştırmıştır. Bu programlarda, organizasyonun sahip oldukları insan kaynaklarını, mali kaynaklarını, malzeme ve fiziki kaynaklarını etkin yönetmek için dersler verilecektir.”

İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans programları için ön kayıtlar daha önce alınmıştı. YÖK Genel Kurulu onayının ardından yüksek lisans öğrencileri kesin kayıtlar için SEU’ye gelmeye başladı. İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği yüksek lisans eğitimi SEU Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde verilecek. Programlar, alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından yönetilecek. Çevre illerden öğrencilerde hesaba katılarak, program ders saatleri özellikle mesai sonrası ve hafta sonlarına göre düzenlendi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri