Sel Suları Yozgat - Kırıkkale Yolunu Ulaşıma Kapadı

Yozgat’ta dolu yağışı sonrası etkili yağmur Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünden geçen Yozgat-Kırıkkale kara yolunu yaklaşık bir saat ulaşıma kapadı. Köyde evler ve tarım arazileri sel suları altında kalırken, otlatılan bazı...

Yozgat’ta dolu yağışı sonrası etkili yağmur Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünden geçen Yozgat-Kırıkkale kara yolunu yaklaşık bir saat ulaşıma kapadı.

Köyde evler ve tarım arazileri sel suları altında kalırken, otlatılan bazı hayvanlar da suların ortasında kaldı. Şiddetli yağış ve sel üzerine, bölgeye AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ulaşıma kapanan karayolu yapılan çalışmalar sonucu açılırken trafik akışı tek yönden kontrollü olarak verildi. Çok sayıda ev ve işyerinde su baskınları görülürken, sel sularının tahliyesi için çalışma başlatıldı. Sekili ve çevre köylerde etkili olan yağışın ardından oluşan sel ve dolu nedeniyle kavun, karpuz, ayçiçeği ve pancar ekili alanlar da zarar gördü. Sel baskınlarında her hangi bir can kaybının olmaması köy sakinlerini sevindirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri