Sektöründe lider olan Türk firması iflas etti! Yüzlerce çalışan tazminatını istiyor

Türkiye'de küresel ekonomik krize bağlı olarak iflas eden bir firmanın önünde eylem yapılıyor. Yüzlerce çalışan tazminatlarının verilmesini istiyor.

Ekonomik kriz son günlerde Türkiye'de daha derinden hissedilmeye başladı. Küresel tedarik zincirinin kırılmasıyla binlerce firma zora girdi. En çok iflasın görüldüğü ülkelerden birisi Türkiye. Son aylarda artan sıkıntıların nedeni merak ediliyor.

ORGANİZE SANAYİLERE YATIRIM DEVAM EDİYOR

Finansman sorunları nedeniyle dev fabrikalar üretimi durdurmaya başladı. Türkiye, sanayi üretimi bakımından dünyada önemli bir konuma sahip. Otomotiv yedek parçalarından tekstile kadar binlerce çeşit ürün Türkiye'de organize sanayi bölgelerinde üretiliyor. Yatırımcıların yeni açılan organize sanayilere yaptığı yatırımlar gündeme oturuyor.

TÜRK AMBALAJ FİRMASI İFLAS ETTİ

Bir taraftan ise hiç beklenmedik firmalardan konkordato ya da iflas haberleri gelmeye başladı. Durum böyle olunca Türk ekonomi dünyası tedirgin oldu.

Geçtiğimiz gün iki süt firmasının konkordato haberi gelmişti. Şimdi ise sektöründe lider olan Türk ambalaj firmasının iflas ettiği öğrenildi. Bahsi geçen bu firma Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor.

24.000 METREKARE KAPALI ALANDA ÜRETİM YAPIYORDU

Toplam 24.000 metrekare kapalı alana sahip olan dev fabrikada üretim yapan firmanın iflasına ambalaj dünyası şaşırdı. Üretilen ambalajların büyük kısmının ise 25 ülkeye ihraç edildiği söyleniyor.

Üretimi yapılan başlıca ürünler, çöp torbası, taşıma poşetleri, bakkaliye torbası, omuz askılı elbise torbası, ikaz şeridi, palet örtüsü, ve laminasyonluk film olarak dikkat çekiyor. Firma aynı zamanda 800 ton geri dönüşümden granül üretimi gerçekleştiriyordu.

300 ÇALIŞAN İFLASLA İŞSİZ KALDI

İflas eden bu firmanın ismi ise Folyopak Ambalaj. Söz konusu firmanın 300 çalışanı karar ile birlikte işsiz kaldı. Yüzlerce insan tazminatlarının ödenmesi için fabrikanın önünde eylem yapıyor. İflasını duyuran bu firmadan ise konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (22)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri